Ženska imena koja su vijesnici nesreće: Izbjegavajte ih u širokom krugu, nisu za vaše princeze

GS
Foto: Ilustracija

Prema određenim ruskim tradicijama, vjeruje se da imena mogu uticati na sudbinu osobe. Iz tog razloga, određena imena se smatraju nepoželjnim za djevojčice, jer se vjeruje da donose izazove i teškoće u život.

Vera

Ime Vera simbolizuje unutrašnju snagu i sposobnost prevazilaženja teškoća. Međutim, smatra se da djevojčice sa ovim imenom mogu doživjeti znatne prepreke i izazove prije nego što dostignu blagostanje ili uspjeh.

Aleksandra

Za djevojčice koje nose ime Aleksandra vjeruje se da će se često naći u situacijama gdje moraju da preuzmu brigu o porodici i da se suočavaju sa svakodnevnim problemima, čak i kada bi radije radile nešto što ih ispunjava. Ovaj jaz između želja i obaveza može dovesti do osjećaja nezadovoljstva.

Tamara

Tamari se pripisuju izazovi poput izdaje i zdravstvenih problema. Takođe se vjeruje da je moguće da će Tamara doživeti neuspjehe u braku, možda čak i postati udovica ili se razvesti. Ako se Tamara ponovo uda, može postati pretjerano vezana za svog partnera, što može dovesti do napetosti u odnosu zbog njenih strahova i sumnji, piše 24sedam.rs.

 

Ove interpretacije imena dolaze iz tradicionalnih vjerovanja i ne treba ih shvatati previše doslovno, ali pružaju zanimljiv uvid u to kako kultura može oblikovati percepciju o imenima i njihovom uticaju na živote pojedinaca, piše Najžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana