Zašto ne treba gledati profile potencijalnih partnera na društvenim mrežama

Kliks
Foto: Pixabay

Kada nađe simpatiju, prvo što većina ljudi danas učini je da dobro pregledaju njihove društvene mreže. Nekada se to pretvori u nešto više, pa se zna desiti da nam pređe u naviku provođenje vremena na njihovim profilma.

 Jedan stručnjak sada je objasnila zašto to nije dobro.

Lisa, terapeut za porodicu, brak i traumu nedavno je podijelila zanimljivo razmišljanje, a koje se tiče društvenih mreža naših potencijalnih partnera.

Naime, ona je objasnila zašto je s pihološke strane važno izbjegavati gledanje profila "potencijalnog partnera" na Instagramu. Lisa tvrdi kako gledanje nečijih priča i fotografija tokom početne faze sviđanja može dovesti do previše razmišljanja o tome šta ta osoba radi i s kim provodi vrijeme.

"U početnoj fazi, kada počnete gledati njihove profile i 'uđete' u njihov svijet, najvjerovatnije da će vam se to nekako odbiti o glavu", tvrdi Lisa, pa nastavlja: "Počećete razmišljati o stvarima poput: 'Ko je ta djevojka?', 'Ko im se sviđa?' i 'Gdje se sad nalaze?'", dodala je ona.

Na profilu gdje često dijeli savjete o vezama, prijateljstvu i mentalnom zdravlju, Lisa je naglasila da zbog Instagrama možemo postati previše opsjednuti životom nekoga koga ne poznajemo u potpunosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zašto pričamo u snu?
Zašto pričamo u snu?
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana