Zaboravio sina u vrelom autu pa se ubio kad je shvatio da je dijete umrlo

Ona
Foto: Ilustracija

Idealna trudnoća, idealan porođaj kojem je prisustvovao i suprug, idilični porodični dani i sve obilježene sinovljeve prekretnice u razvoju...

Laura više nema šta da slavi. Ona se sa bolom sjeća 28. jun 2022. godine, dana kada je izgubila svog 18-mjesečnog sina, koji je umro u vrelom automobilu nakon što ga je njen muž slučajno tu zaboravio i ​​otišao u kancelariju.

Suprug Aron oduzeo je sebi život iste sekunde kada je shvatio šta je uradio.

"Čak ni ne znam da li je šok prošao", kaže Laura.

"Bio je to početak mog cijelog života koji je nestao", dodaje ona, prenosi portal "Ona".

Od smrti njenih voljenih momaka, kako ih ona naziva, Laura je saznala koliko su takve nezgode česte.

"Bila sam ta naivna i osuđujuća osoba, pitajući se kako neko može da zaboravi svoje dijete u autu. Bilo je potrebno da izgubim sina i muža da shvatim da se to može desiti čak i najpažljivijim roditeljima", kaže ova žena.

I jeste. Njen sin Anderson je bio jedan od 36 smrtnih slučajeva u automobilu u Sjedinjenim Državama 2022.

U prosjeku, skoro 40 djece godišnje umre ostavljeno u vrelim automobilima.

Kako se to dogodilo?

Poremećaj porodične rutine i ometajuće ili stresno iskustvo prije ili tokom vožnje u kombinaciji sa pogrešnošću ljudskog pamćenja mogu biti formula za ovu vrstu katastrofe, kaže neuronaučnik Dejvid Dajmond, koji je dvije decenije proučavao smrt u vrućim automobilima.

U to vrijeme, svašta se dešavalo u porodici Bek. Anderson se oporavljao od prehlade i probudio se veoma rano. Par je razmišljao da ga ne vodi u vrtić, ali su odlučili da ga vode jer ipak nema temperaturu. Njihovo novo štene je dodalo na haosu, a sasvim drugačiji raspored Lauri je samo značio da se njih dvoje još nisu dogovorili ko ostavlja, a ko skuplja sina iz vrtića.

Nakon nekoliko sati na poslu, Laura je odlučila da provjeri kako joj je dijete, i u nevjerici, čula riječi: "Anderson nije ovdje".

Brzo je pozvala supruga da pita gdje im je sin. Aron je bio u čudu, ubijeđen je bio da dijete mora biti u vrtiću. A onda je spustio slušalicu.

Sljedeći put kada se čula sa Aronom, rekao joj je da je ubio njihovog sina. Da nije htio. Da mu je jako žao. Da je puno voli. A onda je sebi oduzeo život.

"Aronova ljubav prema Andersonu bila je toliko duboka da sebi nikada ne bi oprostio. Vidim ga kako otvara vrata automobila i vidi ga mrtvog - zamislite kako biste se osjećali", priča Laura.

Ubrzo nakon tog junskog dana, Laura se povezala sa organizacijom za bezbjednost djece i automobila i 2023. osnovala "Anderson's Alert" kako bi roditeljima pružila informacije o bezbjednosti. Takođe je napravila podkast, "Bek's Beksit to Čejndž", kako bi podigla svijest o tome koliko lako se ove nesreće mogu dogoditi.

"Drugi životi se mogu spasiti pričanjem o tome kroz šta smo mi prošli tog dana", kaže ona.

"Želim da ljudi znaju koliko su veliki bili životi Arona i Andersona. Oni nisu samo tragedija", zaključila je Laura, prenosi "Jahu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana