Ovih pet stvari u Vašem domu mogle bi da Vam blokiraju sreću u ljubavi!

GS
Foto: iStock

Psiholozi i stručnjaci za feng šui: upozoravaju da nepravilan raspored namještaja i dekoracije može da blokira protok energije, što negativno utiče na naše emocionalno stanje i odnose.

Iako možda živimo u svom domu iz snova – stanu, imamo uspješnu karijeru i odlične prijatelje, i dalje se možemo osjećati nesrećno ili usamljeno. Možda razlog leži u našem domu. Dom bi trebalo da bude naše utočište, gde se osećamo bezbjedno i udobno, ali pogrešno uređenje prostora može izazvati osjećaj nemira, pa čak i želju za bjekstvom.

Psiholozi i stručnjaci za feng šui: upozoravaju da nepravilan raspored namještaja i dekoracije može da blokira protok energije, što negativno utiče na naše emocionalno stanje i odnose. Jednostavnim prilagođavanjem možemo stvoriti prostor koji podržava našu sreću i ljubav.

Previše minimalizma

Minimalistički stil može biti estetski privlačan i funkcionalan, ali previše strog minimalizam može negativno uticati na vaše blagostanje. Previše praznih prostora i neutralnih boja može stvoriti hladnu i neprijateljsku atmosferu.

Zapitajte se: da li se zaista osjećate prijatno u ovim sivim i sterilnim prostorima? Dodajte malo topline i ličnosti mekim tekstilom kao što su jastuci, ćebad ili prostirke. Upalite sveće i uživajte u šoljici čaja u svojoj omiljenoj šolji. Ovo će doneti toplinu i udobnost u vaš dom, što će zauzvrat poboljšati vaše blagostanje.

Neudoban krevet

Krevet nije samo mjesto za spavanje, već i ključni element za privlačenje pozitivne energije i ljubavi u vaš život. Prema Feng Šuiju, preporučuje se spavanje na bračnom krevetu sa čvrstim uzglavljem , koje je postavljeno dalje od zida, što omogućava slobodan protok „či“ energije. Redovno menjanje posteljine i održavanje čistoće ispod kreveta je ključno za dobru energiju u spavaćoj sobi.

Pravilna organizacija prostora

Važno je da nameštaj bude pravilno raspoređen, jer pogrešno postavljanje može izazvati energetske blokade. Krevet ne treba postavljati tako da uzglavlje bude okrenuto ka severu, jer to može negativno uticati na vašu karijeru.

Izaberite meko osvetljenje i mirne boje za nameštaj i izbegavajte zidne satove i televizore u spavaćoj sobi, jer ovi elementi remete mir i harmoniju. Redovna čistoća je ključ za protok pozitivne energije.

Izbjegavajte oštre uglove

Prema feng Šuiju, oštri uglovi u prostoriji privlače negativnu energiju i usamljenost. Ako renovirate stan, pokušajte da izgladite oštre uglove , inače ih pokrijte ukrasnim predmetima kao što su lampe, sofe ili komode sa biljkama.

Kaktusi nisu najbolji izbor za privlačenje ljubavi, radije birajte biljke poput spatifiluma, koje svojom ženskom energijom privlače pozitivne i ljubavne trenutke.

Oslobodite se starih stvari

Stari i beskorisni predmeti u domu blokiraju protok energije i ispunjavaju prostor negativnom energijom. Oslobodite se stvari koje vam više nisu potrebne ili ih donirajte u dobrotvorne svrhe. Ako još uvek imate poklone bivših partnera koji su oštećeni ili beskorisni, rešite ih se, jer te stvari nose negativnu energiju iz prošlosti. Očistite svoj dom i oslobodite prostor za nove, pozitivne energije koje će donijeti svežinu i sreću u vaš život.

Prateći ove jednostavne savete, možete stvoriti dom koji podržava vašu sreću i ljubav. Prilagodite svoj prostor tako da postane izvor pozitivne energije i udobnosti, gde možete da uživate u miru i harmoniji, prenosi Najžena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana