Tri najvažnije žene u životu slavnog glumca umrle su od iste bolesti, a njegov sin iznenada preminuo u 16. godini

G.S.
Tri najvažnije žene u životu slavnog glumca umrle su od iste bolesti, a njegov sin iznenada preminuo u 16. godini

Tragedija za tragedijom. Slavni glumac doživio je mnogo tragičnih momenata u životu, zbog čega se kasnije borio sa depresijom. Tri važne žene u životu Džona Travolte umrle su od iste bolesti, a onda je preminuo i njegov sin.

"Nikada nisam bio toliko zaljubljen, samtrao sam da sam volio prije nje, ali zapravo nije tako. Bili smo kao dva "manijaka" koja su non stop pričala na setu. Mjesec dana kasnije počeli smo da se zabavljamo", rekao je Džon Travolta o svojoj prvoj ljubavi glumici Dijani Hiland koju je upoznao 1976. na snimanju filma "The Boy In The Plastic ".

Ubrzo nakon što su počeli zajednički život ona je saznala da boluje od raka dojke. Nažalost, bolest je bila kasno dijagnostikovana pa su se već bile pojavile metastaze.

"Bio sam sa njom cijele noći pre nego što je umrla. Držao sam je, grlio satima. osjetim uvijek da je tu negdje pored mene. Oduvijek je željela cio svijet za mene", ispričao je glumac o odlasku Dijane Hiland koja je umrla 1977. u 41. godini.

Tragedija je išla jedna za drugom. Godinu dana nakon Dijanine smrti umrla je glumčeva majka Helen Sesilija Berk koja se takođe borila sa kancerom dojke. Poznata glumica imala je 66 godina. Helen je sina Džona dobila sa Salvatoreom Travoltom sa kojim je imala još petoro djece.

Džon Travolta rekao je kasnije da mu je Sajentološka crkva, čiji je član, mnogo pomogla da se izbori sa majčinom smrću. Sajentologe prate brojne kontroverze, a pripadala im je i glumčeva supruga i koleginica Keli Preston.

Travolta je u braku sa čuvenom glumicom Keli Preston bio od 1991. do njene smrti 2020. godine. Tužnu vijest saopštio je na Instagramu. Holivudska zvijezda umrla je od raka dojke, sa kojim se borila dvije godine.

"Njena ljubav i život pamtiće se zauvijek", rekao je Travolta o svojoj Keli koja je bitku sa opakom bolešću izgubila u 57. godini.

Poznati par je u dugogodišnjem braku dobio troje djece, ćerku Elu i sinove Džeta i Bendžamina.

Najstariji Džet rođen je sa Kavasaki sindromom, bio je autističan i bolovao od epileptičnih napada. Dok su bili na porodičnom odmoru na Barbadosu, dječak je uslijed izuzetno jakog napada, udario glavom o kadu i umro. Imao je 16 godina.

"Istina je da nisam znao da li ću uspjeti da preživim to. Život mi više nije zanimao, trebalo je dosta vremena da se oporavim", rekao je o smrti svog sina.

Travolta danas brine o najmlađem Bendžaminu (12). Ćerka Ela proslavila je nedavno 22. rođendan, prenosi žena.blic.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana