Srbin koji je spustio prve ljude na Mjesec zaplakao u Hramu Svetog Save

GS
Foto: TV Hram

BEOGRAD - Član misije "Apolo 11" David Vujić i njegova supruga Džindžer Vujić posjetili su juče Hram Svetog Save na Vračaru, a juče je ovaj par obilježio i 40 godina braka.

Kako prenosi TV Hram, u četvrtak 29. juna u hramu Svetog Save uznesene su molitve zahvalnosti Gospodu, Davida i Džindžer Vujić, koji predstavljaju primjer posvećenosti pravoslavnoj vjeri i svetosavlju na američkom kontinentu, a bračnu zajednicu su sklopili na današnji dan 29. juna, prije 40 godina.

Sveštenstvo hrama na čelu sa ocem Draganom Šovljanskim i protođakonom Mladenom Kovačevićem, horovima hrama Svetog Save i horovima iz dijaspore, upriličili su svečan doček Davidu i Džindžer Vujić, koji su sa suzama sa očima odgovorili na toplom prijemu i ukazanoj prilici da se poklone Svetom Savi i uznesu molitve Gospodu.

David Vujić srpskog je porijekla i posljednji je živi član "srpske sedmorke" koja je učestvovala u svemirskoj misiji Apolo, boravi u Srbiji povodom obilježavanja 80 godina kulture sjećanja na Nikolu Teslu. Gospodin David je predsjednik emeritus Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

Važno je spomenuti da je njegova supruga Džindžer potomak Edit Boling Vilson, supruge Vudroa Vilsona, koji je naredio još davne 1918. godine da srpska zastava bude prva strana zastava koja će se vijoriti na Bijeloj Kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana