Snimila je Sivi kamion crvene boje i nestala: Evo kako danas izgleda Aleksandra Balmazović

GS
Foto: Kurir

U velikom stilu na srpski film vratila se slovenačka glumica Aleksandra Balmazović, i to glavnom ženskom ulogom u porodičnoj drami "Usekovanje", koju potpisuju mladi autori Siniša Cvetić i David Jakovljević.

Nakon uspjeha iz 2004. sa debitantskim ostvarenjem "Sivi kamion crvene boje" Srđana Koljevića, gotovo dvije decenije čekala je novu priliku u Srbiji.

Na pitanje kako su je pronašli Siniša i David, navodi da ju je zvao producent filma Zoran Janković iz "Košutnjak filma" na audiciju i navodi da je preko kastinga  izabrana, ali da misli da je ova uloga izabrala nju.

Takođe kaže da se u Srbiji podigao se kvalitet rada, što je donijela hiperprodukcija. Posebno se to vidi u načinu razmišljanja i razvoju scenarija, što je na svjetskom nivou.

Aleksandra priprema seriju kao koproducent za srpsko tržište, prenosi Kurir.

Kaže da je problem da glumci njenih godina dođu do uloga i da glumice producente imamo i u Holivudu.

-Bred Pit sam producira, jer hoće da napravi sebi ulogu kakvu bi on želeo da igra. Nisam postala producent iz potrebe da sebi obezbedim uloge. Radila sam i filmove u kojima ne glumim. Posao producenta je veoma kreativan i ispunjava me- navodi Aleksandra.

Za  film "Sivi kamion crvene boje" kaže da joj je  otvorio velika vrata filmskog svijeta i da je film sada postao kultan, a kad sretnem naše ljude u dijaspori, svi su ga gledali.

- Znaš da je neko ostvarenje uspelo kad replike iz njega postanu deo govora ljudi. "Sivi kamion" je prevazišao očekivanja svih nas. Srđan Koljević je fenomenalan reditelj i scenarista- zaključuje glumica.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana