Rade Šerbedžija se oprostio od stana u Rijeci: "Ovo je moje omiljeno mjesto" VIDEO

B92
Foto: Printskrin

Glumac Rade Šerbedžija podijelio je svoja razmišljanja s prozora stana u Rijeci, koji je odlučio da proda. On je imao vrijedna zapažanja o protoku vremena, kao i ljudskoj prirodi.

Šerbedžija je na Fejsbuku objavio snimak iz stana, koji više neće biti u vlasništvu njegove porodice.

"Ovo je moje omiljeno mjesto u našem riječkom stanu. Sjedeti ovde pokraj prozora, obično tu nešto pišem. Gledam kroz prozor, gledam u ovo naše austrijsko bečko hrvatsko pozorište, zamišljam razne stvari, posmatram život kroz prozor“, govori Rade na video snimku.

Glumca je ta lepa navika, gledanja kroz prozor, podsjetila na susret slikara Miće Popovića i Voje Stanića.

Popović je htio da kupi sliku svog kolege, ali mu je Stanić umjesto toga ponudio pogled s njegovog prozora u Herceg Novom – koji bi ga inspirisao za najlepše djelo na svijetu.

"I tako i ja sjedim za ovim prozorom i razmišljam, mislim ovako, juče je Lenka prodala naš stan, ovaj riječki. Juče je bio 2.2. 2022., važan dan. Jedan u hiljadu godina, kao što je verovatno bio 1.1. 1011. Razmišljam kako ti dani prolaze i vrijeme, i razmišljam što će se desiti 2222 godine, nakon dvjesta godina. Koja će to imena, iza našeg svijeta kojeg znamo, koja su zvučna, koja su slavna, prežjiveti. Koga ćemo se sjećati, koga će se sjećati, i mislim se kako sve tako brzo prolazi kao tren kao san. Mislim se zašto ljudi onda žele da grade, da otimaju da imaju, da su agresivni, da mrze, da ratuju, da ubijaju kada sve tako brzo prolazi", upitao je glumac u poetičnom stilu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zašto pričamo u snu?
Zašto pričamo u snu?
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana