Psiholog otkriva kako da postanete dobar otac

GS
Psiholog otkriva kako da postanete dobar otac

Očevi se ne bi trebali truditi da budu savršeni, nego da svojoj djeci redovno pokazuju ljubav i privrženost. Osim toga, važno je graditi zdrave odnose između roditelja kako bi dijete razvilo koncept podrške, a to uključuje i pomoć u kućnim poslovima.

"Očevi bi se trebali fokusirati na vlastito djetinjstvo. Zašto ne biste lijepe stvari preslikali na svoju obitelj? I obrnuto, ono što vam nije bilo ugodno, trebate izbjegavati", objasnio je psiholog Denis Hakimov.

Prema njegovim riječima, očevi trebaju biti svjesni da će se njihov životni stil morati promijeniti nakon rođenja djeteta jer će se pojaviti nove dužnosti, brige i odgovornosti. Ako otac ne može uspostaviti komunikaciju s djetetom, može se obratiti stručnjaku, smatra Hakimov.

Američki naučnici sa Univerziteta Južne Kalifornije otkrili su vezu između broja djece i roditeljske percepcije smisla života. Rezultati su pokazali da ljudi s više djece i kvalitetnijim ljubavnim vezama teže pronaći više smisla u životu. Pritom su muškarci više težili smislenijem životu nego žene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana