Preminula najstarija žena na svijetu

GS
Foto: Fejsbuk

​Marija Branjas Morera je žena kojoj se svijet divio zbog nevjerovatnih 117 godina.

Rođena 1907. godine, Marija je do danas držala titulu najstarije žene na svijetu. Njen suprug sa kojim je imala dvoje d‌jece, preminuo je u 72. godini života, a jedan od dvojice sinova je preminuo u 86. godini. Preživjela je oba svjetska rata, razne pandemije i sve što je zadesilo svijet u prethodnom vijeku, zajedno i sa epidemijom korona virusom.

Njena porodica se oglasila danas na svojim društvenim mrežama i objavila tužnu vijest da je preminula ova nevjerovatna baka:

"Marija Branjas nas je napustila. Umrla je onako kako je željela: u snu, mirno i bez bola. Zauvijek ćemo je se sjećati po savjetima i dobroti koju je pružala svima" napisali su članovi porodice, prenosi "DailyMail".

Živjela je posljednje dvije decenije u domu za stara lica u Olotu u Španiji, gd‌je je proslavila svoj 117. rođendan u martu ove godine.

Ljekari nisu imali mnogo posla oko Marije, jer joj je zdravlje bilo sasvim u redu. No, ona je izjavila nekoliko dana ranije da se osjeća slabom.

"Bliži se i moje vrijeme. Ne plačite, ne volim suze. I, što je najvažnije, ne tugujte za mnom. Gd‌je god da odem, biću srećna" napisali su na porodičnom profilu kao njene riječi koje je željela da uputi pratiocima.

Sada nakon njene smrti, najstarija osoba na svijetu je 116-godišnjakinja Tomiko Itoka iz Japana, prenosi "Ona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana