Ovo je molitva Svetom Vasiliju Ostroškom, vjeruje se da ispunjava svaku želju

GS
Ovo je molitva Svetom Vasiliju Ostroškom, vjeruje se da ispunjava svaku želju

Pravoslavni vjernici danas slave Svetog Vasilija Ostroškog.

Ukoliko želite da zamolite svetog Vasilija Ostroškog za bilo kakvu pomoć, izgovorite ovu molitvu:

– Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vjere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu vjeru držimo, i s nadom tebi pristupamo.

Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vjere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu vjeru držimo, i s nadom tebi pristupamo. Veliki arhijereju Božiji, pomoli se Bogu Svedržitelju za sve ljude tvoje, pa naposlijetku i za mene nedostojnog i posljednjeg. Tvrdoški viteže i Ostroški podvižniče, spasavaj nas od bijeda vidljivih i nevidljivih.
Zapalila te je Srpska zemlja kao vječnu svijeću pred prestolom Boga Živoga, pa nam sada osvijetli puteve i razagnaj tugu. Molitvama i suzama zagrijevao si hladnu pešteru Ostrošku, pa zagrij sada Božijim duhom i srca naša, da se spasemo i proslavimo Boga svevišnjega i tebe Sveca Božijega.

Sa svih strana svijeta priticali su ćivotu tvome bolni i nevoljni, i ti si im pomagao: demone odgonio, veze đavolje raskidao, i zdravlje duševno i tjelesno ljudima darivao. Tako i sada pomozi, krštenim i nekrštenim, kao i uvijek, svima pa i meni. Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, iscijeli bolne. Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem. Amin, prenosi Stil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana