Ova baka ne kupuje poklone unucima: Tvrdi da ih dobijaju previše i da će od nje dobiti dar kada odrastu

GS
Ova baka ne kupuje poklone unucima: Tvrdi da ih dobijaju previše i da će od nje dobiti dar kada odrastu

Koliko ste puta samo primijetli da neka djeca imaju svega - previše? A onda dođe rođendan, pa dobije još. Pa novogodišnji praznici i drugi povodi. Sve u svemu, čini se da je previše igračaka i kupovina i darivanja izgubilo smisao.

Jedna baka je podigla priličnu prašinu na društvenim mrežama nakon što je objavila snimak na kojem kaže da unucima ne kupuje poklone, jer misli da imaju dovoljno igračaka.

Tami Kelton, 50-godišnja baka iz Ohaja, kaže u svojoj objavi da jednostavno ne želi da kupuje svojim unucima od devet i šest godina, kao i od tri i osam mjeseci „male plastične igračke koje će biti bačene".

Umjesto toga, ona je za svako unuče kada se rodilo uplatila po 100 dolara na njihov račun i od tada im uplaćuje po deset dolara nedjeljno. Takođe učestvuje i u prikupljanju novca za njihove fakultete, što je u Americi veoma veliki izdatak.

Kada se približi praznik koji uključuje darivanje, ona uplati novac na njihove račune. Keltonova kaže da se njeni uopšte ne uzbuđuju zbog toga, pa čak tvrdi da njen najstariji unuk voli da vidi iznos na njegovom bankovnom računu.

@tammie_time_ I don’t spend money on things that they will throw away. I would rather spend money on experiences and their future.grandchildren viral ypage fy fyppppppppppppppppppppppp teamworktrend original sound - tammie_time_

- Ne kupujem poklone svojim unucima – oni dobijaju gomilu poklona od svih ostalih - rekla je ona u svom videu na Tik Toku: - Kunem se, dobiju oko 50 poklona na božićno jutro. Ne nedostaju im moji. U redu je... moj poklon će doći kada odrastu i budu mogli da plate koledž, da odlože uplatu na kuću ili da započnu sopstveni plan za penzionisanje sa mojim početnim ulaganjem.”

Međutim, nisu svi pozitivno prihvatili njenu ideju.

- Znači mrziš svoje unuke. Kul - glasio je jedan od surovih komentara dok su drugi uočili da se "pojavljuje na Božić i prima poklone, ali ih ne daje": - Sa sedam godina, sve što vidite je: "Baka me nije voljela dovoljno da mi kupi poklon kada su svi ostali. Valjda joj je moj rođendan besmislen, pa sam i ja besmislen".

No, ipak je bilo i onih koji su je shvatili i koji smatraju da dugoročni plan pomaže unucima i njihovim roditeljima.

- Ovo je skoro tačno ono što je moj otac uradio za moju djecu. Moji sinovi su sada u dvadesetim i oboje su platili koledž i još uvijek imaju novca koji im je ostao za život - primijetio je jedan njen pratilac: - Kao majka petoro djece koja se nosi sa ogromnim količinama bezvrijednih poklona od bake i deke za Božić i rođendane, ovo je san!!!

Mnogi su čak i sami priznali da priželjkuju ovako nešto.

- Volio bih da je moja svekrva ovo uradila. Ona troši toliko novca na stvari koje se bacaju. To me izluđuje, uglavnom zato što ona to ne može da priušti - napisala je jedna korisnica Tik Toka a druga dodala: - Materijalne stvari ne pokazuju ljubav. Ne mogu da se sjetim nijednog poklona koje su mi baka i deda poklonili osim domaćeg jorgana.

Inače, baka Kelton je odrasla u siromaštvu i napustila je srednju školu kada je ostala trudna.

Prvi put je krenula na fakultet sa 27 godina, a magistrirala sa 44 godine. Kao mlada mama, često nije mogla da kupi poklone svojoj djeci, a još manje da plati račune na vrijeme ili da priušti mnogo namirnica. Sa svojih 50 godina i dalje otplaćuje kredit koji je podigla za fakultet.

- Kada sam magistrirala socijalnu pomoć, pomislila sam: „Neću da moji unuci ovo dožive“. Prekasno je da to uradim za svoju djecu... ali za ime Boga, mogu to da uradim za svoju unuku.”

A kada su je ljudi pitali na koji način onda pokazuje ljubav prema unucima, baka je objavila novi video u kojem je objasnila tako što ih pokupi iz škole, prati njihove sportske treninge, organizuje prenoćište kod sebe i vodi ih na sladoled i u tematske parkove, piše Ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana