Otac Predrag Popović upozorava na prvu stvar koja se desi kad đavo uđe u čovjeka

Agencije
Otac Predrag Popović upozorava na prvu stvar koja se desi kad đavo uđe u čovjeka

Otac Predrag Popović upozorava na prvu stvar koja se desi kad đavo uđe u čovjeka.

Otac Predrag Popović poznat je kao neko čije se riječi, razmišljanja i stavovi veoma cijene i sa pažnjom razmatraju među vjernicima, ali i brojnim poštovaocima njegovog lika i misli koje rado dijeli sa pratiocima i prijateljima na Fejsbuku i Jutjubu. 

Posljednja tema na koju je govorio jeste ona u vezi sa svim opasnostima koje sa sobom nosi samoća i izgovaranje rečenice “ne treba mi niko”.

Otac Predrag Popović govori da nas đavo odvaja od suštine kad kažemo da nam u životu ne treba niko.

– Meni ne treba niko. Samo ja i Bog – razmišljanje je koje, kako navodi i upozorava otac Predrag Popović, nosi sa sobom brojne zamke jer se na taj način odvajamo od porodice, postajemo lenji i nama je lakše upravljavati bez opiranja. Na taj način čovek uči da voli samoću, a naš sveštenik ističe da takav odnos prema životu može biti opasan.

“Čovek misli da i dalje služi Bogu, a nije tako”– Đavo je time udario na suštinu spasenja čovjeka, a čovjek i dalje utisak da je Božji i da služi Bogu. Poslije toga je sve veoma lako – započeo je priču otac na svom Fejsbuk profilu.

Dalje je nastavio da objašnjava šta se dešava kad se čovjek odvoji od suštine, koju je na početku pomenuo, i koliko je važno da taj isti čovjek bude uz svoje bližnje i svoju porodicu da bi u budućnosti prosperirao, a ne utonuo u letargiju i učmalost sopstvenog života.

– Kad čovjek izađe iz zajednice, kad čovek izađe iz porodice, veoma je lako njime manipulisati. Prva stvar koju ‘demon’ radi kada uđe u čoveka jeste to da ga odvaja od porodice. I čovjek počinje da voli da je sam i u svojim mislima – između ostalog je otac Predrag Popović ispričao u svojoj nedavnoj objavi i ponovo upozorio da ne izgovaramo i ne pomišljamo da nam u životu ne treba niko, prenosi Stil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana