Olivija Njutn-Džon odgovorila na prozivke da je “Briljantin” problematičan

G.S.
Olivija Njutn-Džon odgovorila na prozivke da je “Briljantin” problematičan

Glumica Olivija Njuton-Džon, koja je u kultnom mjuziklu “Briljantin” glumila Sendi, reagovala je na prozivke da je film problematičan.

Nakon što je film emitovan na BBC-ju, brojni gledaoci su počeli da pišu na društvenim mrežama kako je film svojim scenama podržavao anti-LGBTQ propagandu, a posebno su istaknuli scenu plesnog takmičenja u kom je učestvovanje bilo zabranjeno istopolnim parovima.

Drugi su pisali kako je portretisanje jedne od ženskih likova, Rizo, takođe problematično jer ju je okolina osuđivala zbog toga što je spavala s više muškaraca, a mnogima se nije svidjelo ni to što je Sendi potpuno promjenila imidž kako bi se navodno svidjela Deniju, kog je glumio Džon Travolta.

Optužbe tu nisu prestale pa su neki počeli da govore i kako su stihovi pjesama koje su se pjevale u filmu takođe bili diskriminirajući.

Uprkos silnim kritikama neki gledaoci stali su u odbranu filma i istaknuli kako je on bio proizvod svog vremena, a s njima se složila i Njutn-Džon.

“Mislim da su sve ove optužbe pomalo smiješne jer film nije napravljen da se shvati ozbiljno. Nastao je u 70-ima i pričao je priču 50-ih. Sve je to samo zabava”, rekla je tokom podkasta “A Life of Greatness”.

Ispričala je i da je nakon svih ovih godina u odličnim odnosima s Travoltom.

“Film nas je zbližio. On je zaslužan za naše prijateljstvo”, naglasilo je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana