Njega su sve žene obožavale, a on je volio samo jednu – onu koja mu je zagorčala život

GS
Foto: Profimedia

Zvijezda Prljavog plesa, Patrik Svejzi, bio je obožavani glumac kog su voljele mnoge žene, ipak, on je volio samo jednu - onu koja se potrudila da mu zagorča život.

Patrik Svejzi i Liza Nijemi su počeli svoju ljubavnu priču na bajkovit način. Ona je pohađala časove plesa u školi u kojoj je predavala Patrikova majka. Tada je imala 15 godina, a glumac 19.

"Znao sam da je ona najpametnija djevojka koju sam ikada upoznao", rekao je Svejzi jednom prilikom kada su ga upitali šta je prvo pomislio kada je vidio Lizu.

Pet godina kasnije su se vjenčali i njihova bajka je počela.

Upravo je ona bila inspiracija glumcu za kultni hit "She's Like the Wind", a njihov idilični život je trajao sve do trenutka kada su saznali da glumac ima rak pankreasa.

Svejzi je preminuo 2009. godine, a Liza je sve vrijeme bila uz njega. U trenutku kada je umro imao je samo 40 kilograma što jasno govori u koliko teškom stanju se nalazio.

"Žalim što mu nisam dovoljno puta rekla da ga volim u te 34 godine", rekla je Liza nakon njegove smrti.

Ipak, deset godina kasnije, Liza je riješila da progovori i otkrila je ne tako lijepe detalje njihove bajke. Naime, Patrika je majka zlostavljala sve do 18. godine, ali je on ipak uspio da izgradi s njom bolji odnos u kasnijim godinama.

Ono što ga je dodatno pogodilo jeste vijest da je Liza 1990. imala sponatni pobačaj, nakon čega više nikada nisu pokušali da imaju dijete. Patrik je to jako teško podnio i u jednom trenutku se odao alkoholu, zbog čega je njihov brak bio u krizi 2003. godine.

Nakon njegove smrti dolazi najružniji dio ove ljubavne priče. Američki mediji su odmah počeli da pišu o ponašanju Svejzijeve supruge i, kako se navodi, Liza ga je držala kao zatvorenika bez mogućnosti da ga bilo ko posjeti.

"Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi zbog posla bilo u gradu. Bila bi satima iz kuće, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kad bi se svađali, šamarala ga je i grebala", rekli su prijatelji koji su tvrdili i da ga je varala.

"Volio ju je svim srcem, ali to je stvarno bila veza ljubavi i mržnje. Ona bi ga tukla, a on bi tukao zidove i namještaj. Svađali su se, a znali su da unište hotelske sobe, automobile… Bila je to nasilna veza" rekao je jedan od prijatelja za američke medije.

Prema nekim tvrdnjama, najbolja prijateljica ga je savjetovala da ostavi Lizu, ali on je želio do smrti da bude sa njom uprkos svemu. Iako je znao za njene prevare, testamentom joj je ostavio cjelokupno bogatstvo.

"Patrik je bio rijetka i predivna kombinacija sirove muškosti i nevjerovatne otmenosti. Predivan i jak, bio je pravi kauboj nježnog srca. Bio je neustrašiv i uvijek je snimao opasne scene, zato me nije čudilo što se tako hrabro i dostajanstveno borio protiv raka", rekla je Dženifer Grej kada je saznala tužnu vijest o smrti Patrika Svejzija, piše Ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana