Nikola želi da ostane nevin do braka: Nisam legao ni sa jednom (VIDEO)

Telegraf
Foto: Printskrin

Novi podkast pod nazivom "Gorki", koji vodi autor Stefan Gorenjak, već u svojoj drugi epizodi privukao je pažnju javnosti isječkom od pola minuta.

Podkast se bavi temama pravoslavlja, Biblije, sukoba hrišćanskih vrijednosti i savremenog doba.

Nikola Francuski (21), mladić iz Kikinde, bio je Stefanov drugi gost i upravo je on zaslužan za svu polemiku o poremećenim vrijednostima na koju ste sigurno naišli ukoliko koristite mrežu "Iks". Nikola promoviše zdrav život i tradicionalne, hrišćanske vrijednosti, ako je sudeći po njegovom gostovanju, riječima i objava na "Instagramu". Takođe se bavi uzgojem organskog povrća.

Jedna od tema o kojima su u ovoj epizodi dva momka razgovarala bio je i celibat, "čuvanje za brak", a obojica su izričiti u odluci da su oni oštro protiv stupanja u intimne odnose prije stupanja u bračnu zajednicu.

"Ja nisam legao ni sa jednom ženom niti ću leći dok ne bude ta koja treba da bude moja žena za taj brak", kaže Nikola Francuski u isječku sa "TikToka", na šta se u montaži nadopunjuje voditeljeva izjava:

"Te iste veze u koje vi ulaziti će vas ostaviti na kraju duplo ako ne i troduplo praznijim nego prije nego što ste ušli u tu vezu. Bog, Nikola, za tebe ima ženu spremnu za tebe. Čeka da ona i ti se izgradite karakterno i da ti je on pošalje. Zamisli ti kako ti preljubu činiš prema Bogu i prema tvojoj ženi sutra spavajući sa nekom drugom ženom", upozorio ga je Stefan, voditelj i autor podkasta.

Mladići i djevojke su u komentarima podijeljenog mišljenja. Mnogi mu čestitaju na "ispravnom stavu", kako kažu, dok je drugima sve ovo urnebesno smiješno.

Ipak, kako je na "TikToku" najaktivnija publika ona najmlađa, očekivano je bilo da riječi ovog momka budu izvrngnute ruglu ma kakve one bile.

Na mreži "Iks" ne možemo reći da je situacija išta bolja, ali je burnija.

"Ovo je sve češća pojava. Dosta su nas žene gledale kao seksualne objekte. Vrijeme je da im stavimo do znanja da dok ne dođe prava neće dobiti ništa od ovog mesa. Muškarac, a ne seksualni objekat. Pobogu, pa nekima od nas možete biti majke. Bolesnice", glasio je jedan komentar podrške.

"Bog nema kad da izliječi glad, bolesti i siromaštvo, ali će sigurno ovom skakavcu naći ženu", glasio je drugi.

I sam Nikola je osjetio potrebu da se obrati apropo komentara, a sve što je poručio onima koji ga nazivaju kojekakvim imenima jeste da pročitaju Sveto Pismo, piše portal "Ona".

@gorky_011 Ceo podcast na Gorky kanalu! isus #biblija gorky original sound - gorky_01

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana