Neopravdano na lošem glasu: Ovo su najveće zablude o velikim psima

GS
Foto: Petside

Velike pse često neopravdano prati loša reputacija. Prava istina je da se ispod masivne pojave često kriju nježni divovi.

Pročitajte koje se zablude najčešće vežu za velike pse i zašto nisu tačne.

Veliki psi su agresivniji

Strah od velikih pasa vrlo je česta pojava. Sigurno poznajete nekoga ko se više boji velikih nego manjih pasa. Iako je razumljivo da sama njihova pojava može biti zastrašujuća, ipak nije istina da su veliki psi agresivniji od onih manjih. Ako provedete samo malo vremena s nekom većom pasminom, shvatićete da veliki psi mogu biti itekako velike maze.

Veliki psi trebaju više aktivnosti

Veliki psi izgledaju kao da im je potrebno više aktivnosti u odnosu na manje pse. Međutim, trčanje je aktivnost koja zahtijeva puno energije i može dovesti do displazije kukova, što je najčešći ortopedski problem velikih pasa.

Veliki psi ne mogu živjeti u stanovima

Svakomu velikom psu potrebno je dvorište, zar ne? Pa i ne baš.Naime, ta je zabluda vrlo uobičajena. Gotovo svaki pas može biti sretan, dokle god su njegove potrebe za vježbanjem zadovoljene.

Veliki psi nisu najbolji izbor za porodice s djecom

Kada tražite psa koji bi se dobro slagao s djecom, nemojte zaobilaziti "nježne divove". Tačno je da veliki psi mogu srušiti stvari sa stola ili slučajno oboriti dijete tokom igre.

Međutim, neka djeca igraju se previše grubo za male, krhke pasmine. Ali, veliki psi mogu biti fantastični prijatelji i doživotni najbolji prijatelji djeci ako i djecu i pse naučimo da se igraju sigurno i pod nadzorom, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana