Naučno dokazano: Muškarci koji imaju pored sebe ovakvu ženu, srećniji su 10 puta od ostalih

GS
Foto: Ilustracija

Naučnici sa Nacionalnog autonomnog univerziteta Meksika sproveli su istraživanje koji je imalo za cilj da utvrde koji tip žene čini muškarce najsrećnijima. Došli su do zanimljivih rezultata.

Iako mnogi muškarci pri izboru partnerke gledaju izgled, istraživanja su pokazala da im je to zapravo najmanje važno kada je riječ o ozbiljnoj i trajnoj vezi. Utvrđeno je da su muškarci koji imaju punije žene pored sebe srećniji od onih koji su u vezama ili brakovima sa mršavim ženama. I to čak 10 puta.

Naučnici sa Nacionalnog autonomnog univerziteta Meksika sproveli su istraživanje koji je imalo za cilj da utvrde koji tip žene čini muškarce najsrećnijima. Došli su do zanimljivih rezultata, piše Žena Blic.

Iako mnogi muškarci pri izboru partnerke gledaju izgled, istraživanja su pokazala da im je to zapravo najmanje važno kada je reč o ozbiljnoj i trajnoj vezi. Utvrđeno je da su muškarci koji imaju punije žene pored sebe srećniji od onih koji su u vezama ili brakovima sa mršavim ženama. I to čak 10 puta!

Muškarci se pored punijih žena češće smiju nego kada su u vezi sa mršavim ženama i znatno su srećniji. Mršave žene su često rezervisane, usmjerene na svoj izgled i manje posvećuju oažnju muškarcu sa kojim su u vezi, što utiče i na njihov odnos, navodi se u zaključcima istraživanja. I još jedna od važnih stvari u partnerskom odnosu - punije žene lakše rješavaju probleme i sukobe koji nastanu u vezi ili braku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana