Našao torbu s hrpom para: Pozvao vlasnika, a odgovor ga šokirao

ATV
Foto: Ilustracija

Ranojutarnji odlazak na pecanje za Željka Lapčevića i njegove prijatelje, pretvorio se u događaj koji će se u opštini Priboj još dugo prepričavati.

Naime, oni su nasred ulice pronašli torbu, u kojoj je bilo radno odijelo, naočare, ali i ne tako mala suma novca. Psi lutalice su bili u blizini i prvo su pomislili da su oni nekog napali i da je taj neko od straha ispustio torbu i da će se vratiti, pa su malo sačekali. Ipak, niko se nije pojavljivao.

"Odmah smo znali da ćemo i torbu i sve što smo u njoj pronašli pošteno vratiti vlasniku. Tu nije bilo nikakve dileme. U prvi mah nismo pronašli dokumenta i pronijeli smo među svojim prijateljima informaciju šta smo pronašli, torbu ponijeli sa sobom i čekali. Bili smo na pecanju, vratili se i tek tada pogledali u još jednu malu pregradu i tu pronašli dokumenta. Skoro u isto vrijeme vidjeli smo na instagramu da je neko objavio da je izgubio torbu. Kako je bilo kasno, sačekali smo jutro i odmah sutradan jako rano pozvali taj broj", rekao je za RINU Željko.

Na telefon se javila kćerka muškarca koji je izgubio torbu i rekla da novac mogu i da zadrže, samo da vrate jako važna dokumenta koja su jako značila njenom ocu.

Naravno, o tome nije bilo ni riječi, već je vraćeno sve u kompletu kako je i pronađeno.

"Tu sreću, nevjericu i srdačnost kad je nas taj čovjek vidio da mu vraćamo torbu, nikada neću zaboraviti. Nevjerovatna zahvalnost, a mi smo osjetili stvarno pravu sreću, što smo na neki način jako pomogli tom čovjeku. I zaista to nema nikakvu cijenu", dodaje Željko.

Inače, ovaj dobri Pribojac je vojnik i otac troje djece, a na svom primjeru je pokazao da zaista zaslužno nosi uniformu Vojske Srbije, a njegova porodica kao i porodice njegovih prijatelja koji su bili sa njim, mogu biti ponosne na poštenje i obraz svojih najbližih.

"Ja nisam mogao da spavam čitavu noć dok ujutru rano nismo nazvali taj broj. Samo sam pomislio kako je tom čovjeku, jer je taj novac sigurno bio spremio za nešto. Niko ne nosi 1.000 evra da ode do marketa. Meni se ovako nešto desilo prvi put, ali bih apelovao na sve naše građane da ako se nađu u ovakvoj situaciji, nemaju dilemu nijednog sekunda. Nego da se svim silama potrude da pronađu vlasnika i vrate ono što je izgubio", zaključuje Pribojac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana