Na grobu Bore Đorđevića dvije poruke

Kurir
Na grobu Bore Đorđevića dvije poruke

ČAČAK – U upravi Gradskog groblja kažu da Borin grob fanovi posjećuju svakodnevno. Svježi buketi cvijeća i svijeće koje dogorjevaju zatekli smo i juče.

Na grobu pored krsta nalaze se novi predmeti: šaka svježih, zrelih šljiva, otvorene i nepopijene limenke piva, cigarete sa drvcetom šibice pobodene u filter, pa u zemlju. Za krst je zadenut amblem moto-kluba iz Prnjavora, sa brojem 07. Tu oko krsta je i Zvezdin šal od prvog dana.

Na grobu su i dvije poveće zastave koje su stigle sa fanovima iz Sjeverne Makedonije. U korpi s bijelim margaritama našlo se pokislo pismo Luke Berarova iz Novog Sada, napisano prije dva dana. Novosađanin je na grob rok zvijezde donio na hartiji rukom ispisane pjesme.

- Eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedjeljnika, i nije neka prilika, ali svom Čačku si ostao dika. Važniji od svakog lika, ime glasnije od svakog krika, ali eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedjeljnika. Pomogao ti je sam bog da budeš pod zelenom travom doma svog. Ovo nije oproštajna pjesma, iako ti je vječno 'voljno', pisaću ti ja još, sad nisam imao papira dovoljno. P. S. Obećavam, biće patetično manje, samo mi je sad takvo stanje, glase stihovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana