Upoznajte majku koja sinovima naplaćuje stanarinu, ima dobar razlog za to (VIDEO)

GS
Foto: Ilustracija

Samanta Bird postala je viralna na TikToku nakon što je objavila video u kom objašnjava zašto od svojih malih sinova traži da plaćaju stanarinu, hranu i režije. Video je objavila prije tri dana, a već je pogledan više od četiri miliona puta.

U snimku Samanta ističe da iza ove odluke postoji dobar razlog: ona i suprug žele sinove da nauče važnosti novca. Svake nedjelje njeni sinovi,koji imaju šest, sedam i devet godina, dobiju šest dolara u džeparcu. Potom ona i suprug na početku svakog mjeseca traže od sinova da "plate" jedan dolar za stanarinu, jedan za režije i jedan za namirnice, a preostali novac troše kako oni požele.
Kako bi mogli da prate svoje troškove, Samanta je napravila tablicu u kojoj upisuju koliko su novca i na što su ga potrošili kako bi o troškovima novca i računima naučili u sigurnom okruženju.

Ovaj je viralni video izazvao pravu raspravu u komentarima. Neki smatraju da je ideja genijalna, dok drugi ne vide ništa dobro u ovakvoj metodi vaspitanja, piše Najžena.

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! budgeting finacialfreedom parenting kidstiktok kidsoftiktok kidspersonalfinance financetiktok moneytips debtpayoff debtfree debtfreejourney debtfreecommunity investingforkids investing personalfinancetips moneymindset moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

"Prvo sam pomislila da je ovo totalno ludo, ali kad sam pogledala video, mislim da je super ideja", "Nema nikakve potrebe za ovim. Škola će ih podučiti svemu što trebaju da znaju o raspolaganju novcem", "Mislim da su premladi za ovo. Nauči ćete ih da budu previše fokusirani na novac i anksiozni kad ga neće imati", "Voljela bih da je mojim roditeljima bilo ovoliko stalo da me nauče raspolaganju novcem", "Odlična mi je ova ideja", neki su od komentara ispod videa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana