Lijam Nison progovorio: "Pijani muž ju je tukao svakog vikenda"

b92
Foto: profimedia

Glumac Lijam Nison (69) je u intervjuu za magazin AARP ispričao šta mu je iz djetinjstva ostavilo posljedice koje ga prate čitavog života ali mu i stvorilo neku vrstu posttraumatskog stresnog poremećaja.


Nison je otkrio traumatična iskustva koja je doživio kao dijete, a u intervjuu je govorio o svojim sjećanjima, uključujući i jedno iz djetinjstva koje je za njega bilo i te kako stresno.  "Kad sam odrastao, sećam se da sam svakog vikenda slušao našu komšinicu koju je pijani muž tukao", prisjetio se.

"Sada je mrtav, ali to je sećanje s kojim se još uvek ne mirim. To je neka vrsta posttraumatskog sindroma", rekao je glumac.

"Ne znam da li mi je to ostavilo ožiljke, ali sigurno je oblikovalo nešto od mog karaktera", rekao je Nison.

"Možda čak i kada igram ove nasilne uloge, zbog toga pokušavam da donesem neko iskupljenje ili pravdu", komentarisao je Nison, koji je takođe govorio o odrastanju tokom nevolja u Sjevernoj Irskoj kada je bio svjedok nasilja u Belfastu u to vrijeme.

"Prošlog januara bila je 50. godišnjica onoga što je poznato kao Krvava nedelja, kada su britanski padobranci ubili 13 naših ljudi na ulicama Derija, na severu Irske", objasnio je.

"I sećam se sledećeg dana, kada je sve bilo neverovatno tiho i vrlo, vrlo zlokobno. Živeo sam u Belfastu tokom tog razdoblja, i sada se toga setim. Zašto sam to preživeo?", ispričao je Nison i dodao da je "prilično istraživao Alchajmerovu bolest" kako bi se pripremio za svoju ulogu u novom filmu "Memory", koji izlazi 29. aprila.

"Moja starija sestra ima vrlo bliskog prijatelja koji pati od demencije, i on ne može da se seti stvari od pre 5–10–15 minuta", objasnio je i dodao da bi taj film trebalo da bude poučan i zabavan, ali da "postoji jedna dublja priča koju treba ispričati".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zašto pričamo u snu?
Zašto pričamo u snu?
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana