Jeziv kozmetički trend stigao u Srbiju

G.S.
Jeziv kozmetički trend stigao u Srbiju

Proizvodnja trepavica od nerca često se odvija u vrlo teškim uslovima za životinje koje žive u malim kavezima a na kraju se često ubijaju upozorava Animal Reskju Serbia.

U Srbiji mnoge djevojke koriste trepavice a potražnja za onima od nerca naglo raste.

Na svom Instagram profilu udruženje ističe: – Luksuz ili okrutnost? Kolika je cena ljepote i trepavica od nerca? Iako djeluju glamurozno iza njih se kriju mračne stvarnosti. Proizvodnja ovih trepavica često podrazumijeva nehumane uslove za životinje a proces skupljanja krzna može biti veoma bolan i traumatičan -. 

Mnogi potrošači nisu svjesni odakle potiču trepavice od nerca i ozbiljnosti etičkih dilema koje se s njima povezuju. Industrija ljepote često zanemaruje porijeklo svojih proizvoda.

– Proizvođači i influenseri ih promovišu kao luksuzne i visokokvalitetne što doprinosi njihovoj popularnosti. Neki brendovi koriste marketinške strategije koje naglašavaju “prirodnost” i “ekskluzivnost” bez objašnjenja o načinu proizvodnje – naglašavaju u udruženju.

Takođe podsjećaju na postojanje mnogih alternativa koje su kruelti-fri kao što su sintetičke trepavice koje pružaju sličan izgled bez ugrožavanja životinja.

– Razmislite pre nego što kupite – ljepota ne mora biti na račun života. Izaberite kruelti-fri proizvode. Industrija ljepote često ne ističe porijeklo svojih proizvoda a mnogi nisu dovoljno informisani o tome kako se trepavice od nerca prikupljaju i kakve posljedice to ima za životinje – zaključili su, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana