Hladnokrvno ubio dvije djevojke i čeka ga smrtna kazna, ali žene ne prestaju da lude za njim

Agencije
Foto: Printskrin

Amerikanca Vejda Vilsona (30) osudili su za brutalno ubistvo dvije žene, a prijeti mu i smrtna kazna.

Ubistva su se dogodila u oktobru 2019. godine u razmaku od nekoliko sati. Žrtve su Kristina Melton (35) i Dajana Ruis (43). Kao da to nije dovoljno šokantno Vilson je postao zvijezda društvenih mreža jer su žene počele da luduju za njim!

Vilson, koji je inače sa Floride, prvu žrtvu Kristinu upoznao je u baru te je nakon toga izašao s njom. Sljedećeg dana ju je zadavio u njenoj kući gdje su pronašli tijelo. Druga žrtva Dajana hodala je na posao u obližnji bar kada joj je Vilson automobilom prišao i tražio upute za put. Zatim ju je oteo.

Na sudu je svjedočio i njegov otac koji je rekao da mu je sin priznao da ju je zadavio, a kada je shvatio da još diše, onda ju je 'nastavio da gazi'. Njeno tijelo pronašli su nekoliko dana kasnije na polju u blizini.

Porota mu je prošle nedjelje izglasala smrtnu kaznu. Izricanje kazne zakazano je za 23. jul.

Postao hit na TikToku

Društvenim mrežama šire se snimci suđenja Vejdu Vilsonu. Postao je hit na TikToku gdje ga neke žene otvoreno hvale da je privlačan i dive se njegovom izgledu.

"Zgodan je! Ja ću ga popraviti. Koliko je visok?", pišu neke djevojke. Ipak, ima i onih zgroženih. 'Na stravičan način je ubio dvije žene, niste normalni!', pišu neistomišljenici. Na TikToku se javila i žena koja tvrdi da je njegova bivša djevojka te da je i nju ranije povrijedio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana