Dovoljno je da samo uradite ovo preko ljeta: Više nikad nećete biti okupani znojem

G.S.
Dovoljno je da samo uradite ovo preko ljeta: Više nikad nećete biti okupani znojem

Tokom ljeta, obilni znojenje je prirodna reakcija tela, ali može biti i neprijatno. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da ga kontrolišete.

Redovno se tuširajte

Tuširanje uklanja mrtve ćelije kože, prljavštinu i znoj. Uz to, pomaže vam da se osvježite i manje znojite. Preporučljivo je tuširati se ujutro ako ste se znojili tokom noći, kao i uveče pre spavanja.

Pijte dovoljno tečnosti

Unosite dovoljno vode kako biste nadoknadili izgubljenu tečnost uslijed znojenja. Redovna hidratacija pomaže da se tijelo hladi i smanjuje znojenje,prenosi Alo.

Redovno vježbajte

Iako vježbanje može povećati znojenje, dugoročno pomaže u regulisanju znojenja i smanjenju neprijatnih mirisa. Nakon vježbanja, istuširajte se mlakom vodom za osvježenje.

Nosite laganu i prozračnu odeću

Izbegavajte usku odeću tokom ljeta. U širokoj odeći, vaša koža može da diše, a vazduh prolazi do nje i hladi vas. Birajte laganu odeću koja ne privlači sunčeve zrake.

Koristite sprej za lice i tijelo

Prskanje vodom ili hidratantnim rastvorom hidrira i njeguje kožu, pomaže kod jakog znojenja, a takođe je korisno za akne i bubuljice koje se pojavljuju zbog znoja i prljavštine.

Izbjegavajte začinjenu hranu i previše kafe

Tokom ljeta, obilno znojenje je prirodna reakcija tijela, ali može biti i neprijatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana