Četiri stvari koje su u ljubavnim vezama važnije nego što mislite

GS
Foto: Agencije

Većina ljudi smatra da su velike i nepremostive razlike glavni uzroci prekida veza. Međutim, naizgled nebitne stvari mogu biti presudne u odnosu dvoje ljudi.

Navedena četiri primjera pokazuju koliko su sitnice značajne, prenosi portal Kliks.

Kompatibilan smisao za humor

Sposobnost partnera da se zajedno smiju je izuzetno važna. Ne radi se samo o tome da uživate u gledanju istih komedija i slično. Vaš zajednički smisao za humor pomoći će vam da prebrodite teške životne trenutke i dodatno se zbližite. Iz ovog razloga bitno je da vas mogu zabaviti identične situacije ili anegdote.

Razlika u godinama

Ne treba svaku razliku u godinama među partnerima okarakterisati kao vezu osuđenu na propast. Godine su mnogo više od broja. Iako dvije osobe nikada neće biti potpuno iste, starost je ipak relativno tačan pokazatelj u kojoj je životnoj fazi pojedinac.

Na sve nas utiče naša generacija, bez obzira na to koliko želimo razmišljati na drugačiji način. Vaše godine vrlo vjerovatno mnogo govore o vama, od pogleda na finansije i porodični život do filmskog i muzičkog ukusa.

O značaju zajedničke preferencije u ishrani ne razmišljate dok ne uočite da partnerov pristup hrani nije kompatibilan s vašim. Ona utiče na to koliko ćete uživati u kuhanju ili razgovoru s partnerom tokom zajedničkog obroka. Možda se nećete moći složiti oko toga gdje biste trebali kupovati namirnice ili kako biste trebali hraniti djecu.

Hrana je važna, posebno kada s nekim dijelite život. Naravno, neke razlike u preferencijama su neizbježne, ali kad se cijela vaša filozofija o hrani razlikuje od partnerove, puno toga u životu postaje prilično teško.

Način oblačenja

Nije riječ o tome da biste svaki dan trebali izgledati besprijekorno. Međutim, slično kao i sa razlikom u godinama i ishrani, način na koji se osoba oblači ili sređuje čini značajan dio njihovog identiteta. Kada on nije kompatibilan s onim s onim što druga osoba traži u partneru, to može prerasti u problem.

Često postoji veza između toga da vam se ne dopada način na koji se neko oblači i generalnog stava o životnim izborima te osobe. Iskreno, odjeća i frizura su prilično trivijalne stvari same po sebi, ali osobine koje neko izražava oblačenjem ili sređivanjem gotovo sigurno nisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana