Bliznakinje dočekale stotu, otkrile šta je presudno za dug život

GS
Foto: Independent

BARNSLI - Jednojajčane sestre bliznakinje iz Engleske proslavile su 100. rođendan, a jedna je rekla da se osjeća isto kao i kada je imala 50 godina, piše Bi-Bi-Si.

En Braun i Florens Bojkot ponovo su se okupile poslije nekoliko godina na zabavi u četvrtak u domu za stare i nemoćne u Barnsliju gde je Florens smještena. Inače, cio život su provele u Južnom Jorkširu. Bile su okružene prijateljima i čak pet generacija njihove porodice dok su slavili jubilarni rođendan. Gospođa Braun se prisjetila kako čak ni njihov otac nije mogao da ih razlikuje dok su bile djevojčice. 

"Moj tata je bio bespomoćan. Nije znao sa kojom komunicira", rekla je ona. Ona je dodala da su uvijek bile veoma bliske, nikad jedna bez druge.

"Nema velike razlike od moje 50. godine", našalila se Braun. Otkrila je da je tajna dugog života u tome da se samo pusti i ode rano u krevet, prenosi Alo.

"Išle smo godinu po godinu- i eto nas u stotoj"!

Po završetku škole, sestre su radile dugi niz godina u fabrici košulja u Barnsliju.

Gospođa Braun ima jednu kćerku. Gospođa Bojkot je imala tri kćerke, od kojih je jedna pokojna, i sedmero unučadi, šestero praunučadi i troje čukununučadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana