65 grama jedne namirnice može da nadoknadi nedostatak magnezijuma

gs
Foto: ilustracija

Magnezijum je mineral života uzevši u obzir da nijedan pokret tijelo ne može da napravi bez ovog elementa u mišićima i nervnom sistemu.

Ipak, većina odraslih ljudi se bori sa njegovim nedostatkom u organizmu, pa pribjegava unosu kroz suplemente i tablete, međutim može se nadoknaditi i kroz specifičnu ishranu i konzumiranje određenih namirnica

Posebno bogat magnezijumom je tofu.

 

Tofu daje dovoljnu dnevnu količinu gvožđa organizmu, minerala koji je potreban tijelu kako bi proizvodilo hemoglobin.

U 65 grama tofua nalazi se 37 miligrama magnezijuma.

Ovo je identična količina ovog vegetarijanskog izvora proteina koja inače zadovoljava 43 odsto dnevnih potreba za kalcijumom. Tofu daje dovoljnu dnevnu količinu gvožđa organizmu, minerala koji je potreban tijelu kako bi proizvodilo hemoglobin.

Tofu je neutralan i poprimiće ukus bilo koje hrane sa kojom se kombinuje tokom kuvanja.

Postoji bijeli, dimljeni, dimljeni sa dodacima i gril tofu. Najbogatiji magnezijumom je bijeli tofu, koji je pogodan za pripremu složenih slanih jela, gdje ga je potrebno propržiti, najbolje prethodno mariniranog u soja umaku.

Potom "šnicle" prženog ili grilovanog tofua možete preliti umakom po želji i jesti sa tjesteninom, pirinčem. Dimljeni tofu se koristi uglavnom kao gotovi, hladni narezak za sendviče, ali se stavlja i pri kuvanju ukoliko želimo da damo dimljeni ukus jelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana