Želite da smršate? Ove tri aktivnosti troše najviše kalorija

G.S.
Foto: Ilustracija

Koju god vrstu fizičke aktivnosti da odaberete, gotovo sigurno činite korist cjelokupnom zdravlju i kondiciji.

Kada, osim održavanja kondicije, želite da smršate, a ne volite da vježbate u teretani ili da skačete na grupnim treninzima, trener Sem Kvin izdvojio je nekoliko najboljih aktivnosti koje možete isprobati.

Šetnja

“Hodanje je besplatno, jednostavno i djelotvorno u sagorevanju kalorija “, tvrdi trener i savjetuje da u jednom danu napravite minimalno 3.500 koraka. Prema njemu, hodanje je dobra fizička aktivnost iz više razloga. “To je oblik vježbanja niskog intenziteta, pa može biti dobro za ljude koji tek započinju svoj put mršavljenja.” Oni koji žele brži tempo mršavljenja, mogu da trče. “Trčanje otprilike četiri kilometra ekvivalentno je sagorjevanju 250 kalorija”, kaže trener.

Plivanje

Plivanje je aktivnost koju možete da upražnjavate i ljeti i zimi. “Plivanje u bazenu pomoći će vam da izgubite kilograme dok istovremeno vežbate cijelo tijelo, a pritom štitite bolne zglobove koji možda ne mogu da podnesu naporno trčanje ili dugo hodanje”, objašnjava Kvin.

Vožnja bicikla

„Vožnja bicikla od 12 kilometara odlična je strategija za sagorjevanje kalorija i vježbanje mišića nogu”, tvrdi trener i dodaje da bicikl možete voziti napolju, ali jednake rezultate možete ostvariti i vožnjom sobnog bicikla, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana