Zašto je teniska loptica spas tokom putovanja

GS
Zašto je teniska loptica spas tokom putovanja

Ukoliko idete na duže putovanje, jedan od najvažnijih predmeta koji bi trebali staviti u svoj ručni prtljag jeste – teniska loptica! Ovaj naizgled bizarni prijedlog ima ogromne prednosti.

Eksperti za Riders Dajdžest navode da teniske loptice mogu postidjeti sve otmjene, skupe naprave kada je riječ o ublažavanju bolova, poboljšanju cirkulacije i ublažavanju napetosti.

I kako se pokazalo, posjedovanje ovog prenosnog masažera u ručnom prtljagu moglo bi spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka, pogotovo ako idete na dugo putovanje avionom.

Kotrljanje teniske loptice, tj. masaža uz tielo opušta ukočene mišiće i podstiče protok krvi. To je praktički ultimativna samomasaža za koju niste ni znali da vam treba. Ne samo da su teniske loptice dovoljno kompaktne da stanu u malu torbu, već korišćenje jedne tokom dugog leta neće smetati ni vašim „susjedima“, prenosi Alo žena.

Postoje određena područja na koja biste trebali ciljati: ključni dijelovi tijela kojima je potrebna vaša pažnja uključuju gležnjeve, zglobove, bedra, noge (posebno listove) te gornji dio leđa i ramena.

Primijenite nežan pritisak na svako područje s loptom dok je kotrljate i budite posebno oprezni s mjestima koja su napeta ili gdje vam se čini da osjetite čvorove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana