Važno je i kad se to dešava: Ako se budite svake noći, podsvijest vam govori nešto bitno

GS
Važno je i kad se to dešava: Ako se budite svake noći, podsvijest vam govori nešto bitno

Osim odlaska u toalet, ne postoji dobar razloga da se svaku noć budite između 3 i 5 časova. Da li to znači da imate neki fizički ili emocionalni problem? Pa, možda.

Kineska medicina i druge holističke tradicije često povezuju vrijeme buđenja sa specifičnim organima i emotivnim obrascima. Razlog buđenja u ovo doba iznenadiće vas jer je pomalo neobičan.

Vaše tijelo vam govori nešto važno

Iako toga možda niste svesni, telo vam šalje poruku – buđenje u ovom periodu znači da ste zabrinuti zbog nečega, a ne znate kako da se riješite ovog tereta, piše Metropolitan.

Ako se probudite u ovo doba bez razloga, to je zbog energije pluća i osjećaja tuge, prema kineskoj medicini.

Tokom ovog perioda vaša svijest se budi, što je znak da neka viša sila – najvjerovatnije vaša podsvijest – pokušava da komunicira sa vama. Prema kineskoj medicini, telo i um tada zajedno saopštavaju da duša treba da se oslobodi nagomilanog tereta.

Često se budite tokom noći – ali ne u navedeno vrijeme

Čak i ako se budite u neko drugo vreme tokom noći – ne između 3 i 5 ujutru – vaše tijelo vam možda time šalje poruku.

Budite se odmah nakon svog prvog sna

Pod velikim ste stresom i imate simptome anksioznosti. Meditacija, pozitivno razmišljanje, vježbe opuštanja i istezanja će vas vratiti u san.

Buđenje između 1 i 3 sata ujutru

Nešto vas emotivno opterećuje. Morate da oprostite nekome ili neko treba da oprosti vama. Vježbe disanja će vam pomoći da se vratite u san.

Buđenje poslije 5 ujutru – prije zore

To može ukazivati na različite emocionalne izazove. Buđenje u ovom trenutku povezano je sa energijom debelog crijeva i pluća.

To može ukazivati na poteškoće u izražavanju emocija, tuge ili potrebe za oproštenjem ili prihvatanjem – bilo za sebe, bilo za druge ljude ili situacije.

Ako se neko probudi prije zore, to može biti povezano sa unutrašnjim previranjima, neriješenim problemima ili životnim promjenama.

Pojedincu može biti od pomoći da razmisli o svojim emocijama, životnim okolnostima i potencijalnim stresorima i pronađe načine da upravlja ovim izazovima, možda kroz meditaciju, tehnike opuštanja ili razgovor sa profesionalcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana