Svježa boja kose moguća je uz ovaj trik

GS
Foto: Posters

Možda je u teoriji tako, ali farbanje na šest do 12 sedmica zaista zvuči nerealno, jer kosa raste mnogo brže. Ako imate sijede, izrastak se onda još brže poznaje. Da biste uštedjeli vrijeme i gomilu novca da izgledate svježe između farbanja isprobajte neke proizvode da prikrijete izrastak.

"Uobičajeno, neko prikrivanje korijen da sakrije one dosadne sijede dlake koje se vide vrlo često poslije farbanja. A možete i da dajete ton kosi, što će trajati do prvog sljedećeg pranja kose", objašnjava slavna stilista Mišel Klivlend za Real Simple koja navodi da privremeni proizvodi nude dobra rješenja, a treba izabrati da li želite da koristite sprej, prah ili stiker.

Svaka vrsta i formula proizvoda imaju svoja uputstva za upotrebu, ali postoje neka opšta pravila koja treba poštovati.

Pronađite najbolju nijansu

Ako odaberete boju koja ne odgovara vašoj kosi izgledaće neprirodno. Možda ćete morati da isprobate nekoliko opcija prije nego što pronađete savršeno pristajanje.

Nanesite na čistu, očešljanu kosu

"Počnite sa čistom, suvom kosom za najbolje rezultate", savjetuje slavna koloristkinja Dženifer Korab.

Manje je više

Bez obzira na to koju vrstu proizvoda za prikrivanja korijena koristite, stilisti se slažu da je pristup manje je više idealan.

Lijepo pomiješajte

Ako proizvod ne pomiješate dobro sa ostatkom kose može doći do vidljivih linija i prelaza, pa će sve djelovati neprirodno.

Pustite da se proizvod potpuno osuši: Nakon nanošenja maske za korijen ostavite nekoliko minuta da se odmori i slegne na kosu. Ovo sprečava mrljanje i prenošenje. Kada se proizvod osuši, oblikujte kosu kao i obično. Izbjegavajte intenzivno četkanje ili češljanje direktno na pokrivenim korijenima da biste održali pokrivenost, prenosi Politikin magazin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana