Starbaks prestao da prima šolje za višekratnu upotrebu

Tanjug
Starbaks prestao da prima šolje za višekratnu upotrebu

LONDON - Najveći svjetski lanac kafeterija Starbaks prestao je da prihvata šolje za višekratnu upotrebu od kupaca kako bi spriječio širenje koronavirusa, mada će i dalje poštovati obećani popust svakom ko ih donese, javlja Rojters.

Kompanije širom svijeta preispituju način rada kako bi usporile širenje virusa koji se prvi put pojavio u Kini, pri čemu se neke od njih opredeljuju da zamrznu putovanja, da prave zalihe robe ili da zaposlenima preporuče rad od kuće.

Starbaks se u tom smislu odlučio da "iz predostrožnosti" obustavi akciju upotrebe ličnih šoljica ili čaša u svojim kafeterijama.

Lanci kafeterija poslednjih godina ohrabruju kupce da donesu sopstvene šolje za višekratnu upotrebu ili termo čaše kako bi se smanjila količina papirnih šolja sa plastičnim poklopcima koje završavaju na deponijama.

Mnogi od njih nude popuste ili nagrade kupcima kroz razne lojaliti programe kako bi promovisali ovaj trend.

"I dalje ćemo poštovati postojeće popuste za svakoga ko donese sopstvenu šolju. Imajući u vidu da naša nova odluka sprečava kupce da donose svoju ambaažu za višekratnu upotrebu, obustavićemo naplatu naknade od pet penija (Britanija) i od pet evrocenti (Nemačka) za naše papirne šolje", naveli su iz Starbaksa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana