Šta se trenutno zna o fluroni, istovremenoj zarazi virusom korona i gripom

GS
Foto: Printskrin

Izrael je prva država na svijetu u kojoj je registrovana osoba oboljela od flurone.

Osoba oboljela od flurone je registrovana i u Hrvatskoj. Šta je flurona?

Izraelski mediji izviještavaju da je od flurone oboljela trudnica - istovremeno ima virus korona i gripu. Flurona joj je dijagnostifikovana dok je bila u bolnici i ima blaže simtptome.

Ministarstvo zdravstva ove države istražuje ovo oboljenje koje do tada nije registrovano niti u jednoj zemlji, pretpostavljajući da kombinacija dva virusa kod većine ne uzrokuje teže simptome.

"Po dolasku u bolnicu dijagnostifikovani su joj (trudnici, op. a.) gripa i virus korona. Nakon ponovnog pregleda utvrdili smo dijagnozu", izjavio je Arnon Vizhnister, direktor Odjeljenja za ginekologiju u bolnici Beilinson u gradu Petah Tikva.

Ukazao je da ovo oboljenje takođe uzrokuje otežano disanje jer napada respiratorni sistem.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" za Jutarnji list danas je potvrđeno da jedna žena u Hrvatskoj ima fluronu. Zaražena je virusom korona i svinjskom gripom.

Šta se trenutno zna o fluroni

Prema navodima Euronjuza, do ovog trenutka se vrlo malo zna o fluroni. U Izraelu je u toku istraživanje te su u Ministarstvu zdravstva ove države sada zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od gripe.

Prošle sedmice je 31-godišnja trudnica preminula usljed komplikacija koje su joj se desile dok je imala gripu. Njen sin je porođen carskim rezom i preživio je.

Direktor spomenute izraelske bolnice je ukazao da prošle godine nisu svjedočili da među trudnicama neko ima gripu, a da se sada događa da imaju i gripu i virus korona, prenosi Klix.ba

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana