Ovo obavezno uradite čim se probudite: U pitanju je sitnica koja garantuje kvalitetan san tokom noći

GS
Ovo obavezno uradite čim se probudite: U pitanju je sitnica koja garantuje kvalitetan san tokom noći

Dnevne rutine veliki su deo pripreme za spavanje, a i imaju velik uticaj na kvalitet sna. Ako odradite ovu kratku rutinu ujutru, može vam biti od velike koristi

Iako imamo osjećaj da se pripreme za spavanje odvijaju neposredno prije ulaska u krevet, to ipak nije tačno. Kako ćete spavati, zavisi od vaših dnevnih navika tokom cijelog dana, a postoji jedna sitnica koju možete uraditi odmah ujutru kako bi vam san tokom večeri bio dubok i kvalitetan.

Radi se o pospremanju kreveta. Iako se čini nevažnim, ta rutina vam donosi osećaj postignuća, reda i mira, što doprinosi opštoj smirenosti. Iako naučnih dokaza da će vam pospremanje kreveta donijeti bolji san nema, istraživanja pokazuju da rutine mogu pozitivno utiacti na san. Evo koje još navike možete uvesti u svakodnevicu da bi dugoročno poboljšali 'punjenje baterija' tokom noći.

Iako imamo osjećaj da se pripreme za spavanje odvijaju neposredno pre ulaska u krevet, to ipak nije tačno. Kako ćete spavati, zavisi od vaših dnevnih navika tokom celog dana, a postoji jedna sitnica koju možete uraditi odmah ujutru kako bi vam san tokom večeri bio dubok i kvalitetan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana