Ovo je pravi razlog zašto ne treba da spavate na boku

GS
Ovo je pravi razlog zašto ne treba da spavate na boku

Iako se često zaboravlja, sve ono što važi za lice, važi i za zonu vrata, dekoltea i grudi, a dermatolozi podsjećaju da ovoj regiji posebno ljeti treba posvetiti veću pažnju.

- Koža V zone, tj. vrata, dekoltea i grudi, čak dva puta je tanja od kože lica, a ako je izlažete suncu, ne hidrirate je dovoljno, a još i pušite, nemojte se iznenaditi kada vidite bore i brazde koje sa svakim danom postaju sve izraženije, a i ten će se promeniti - ističu stručnjaci.

Da bi vam koža na ovom području ostala zdrava, jedra i hidrirana, uvedite nove navike:

- Poslije tuširanja umjesto losiona za tijelo na dekolte nanesite kremu namijenjenu nezi izrazito nežne i osjetljive kože. Krema obavezno treba da sadrži vitamine A, E, C, i B5.

- Tuširajte grudi naizmjenično toplom i hladnom vodom jer to poboljšava cirkulaciju.

- Osjetljiva koža dekoltea brzo izgori na suncu. Čak i kad crvenilo nestane, na koži ostaju sitne bore. Zato dekolte mažite preparatima s visokim zaštitnim faktorom.

Spavajte na leđima

U snu provodimo trećinu dana, a ako najčešće spavate na boku, to će pospešiti "pravljenje" bora. Trudite se da spavate na leđima.

​Piling sa kokosovim uljem za bore

Piling V zone trebalo bi da radite jednom nedjeljno da bi se sa površine kože uklonile izumrle ćelije i ubrzalo njeno obnavljanje. Probajte sa kokosovim uljem pomiješanim sa sokom limuna i malo usitnjenog žutog šećera.

Kokosovo ulje posljednjih godina postalo je pravi hit za njegu kože zbog sposobnosti da koži vrati mekoću i vlažnost i štiti je od ubrzanog starenja, piše Krstarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana