Osam zastrašujućih statistika povezanih sa korišćenjem e-cigareta

Agencije
Osam zastrašujućih statistika povezanih sa korišćenjem e-cigareta

CDC je izvestio kako je broj smrti od posljedica pušenja e-cigareta stalno raste. Te smrti su zabilježene na području od Kalifornije do Konektikata.

En Šuča glavna zamjenica direktora u CDC-u, rekla je da očekuje da će se broj bolesti i smrti povećati i savjetovala je ljudima da izbjegavaju te proizvode, posebno one koji sadrže THC ili se prodaju na ulici i idu drugim ilegalnim putevima.

Najmlađi pacijent koji je umro imao je 17 godina

Tinejdžer (17) iz Bronksa u Njujorku postao je 23. osoba čija se smrt povezuje s korišćenjem e-cigareta.

On je u septembru dva puta hospitalizovan, a kasnije je preminuo. Bio je to prvi smrtni slučaj u Njujorku. Takođe, četiri petine bolesnika kod kojih su zabeležene bolesti povezane s korišćenjem e-cigareta bile su mlađe od 35 godina, a 14 odsto mlađe od 18 godina. Ali, pogođeni su i ljudi starije životne dobi. Naime, jedna od preminulih osoba imala je 75 godina.

Oko 22 odsto odraslih osoba mlađih od 30 godina smatra da je korišćenje e-cigareta "vrlo štetno"

To je brojka do koje je istraživanjem došao Galup, a zanimljivo je kako su starije osobe zabrinute više od mlađih. Kako stručnjaci tvrde, pušenje e-cigareta može biti štetno kao i pušenje paklice klasičnih cigareta dnevno.

Sedam država u SAD-u zabranilo je e-cigarete s ukusom

U oktobru je Montana postala posljednja država SAD-a koja je zabranila e-cigarete sa mirisom. Guverner Stiv Bulok rekao je da je to sve veća epidemija koja šteti mladim ljudima. Vašington, Oregon, Mičigen, Njujork i Masačusets takođe su usvojili ove zabrane. Masačusets zakon je najstroži - država zabranjuje sve takve proizvode, a ne samo one koji imaju ukus, navodi "The Healthy".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana