Moćna tri sastojka koja znaju kako pomoći umornim crijevima

GS
Foto: Ilustracija

Ne kaže se bez razloga da trostruka moć stiže u pomoć. Buterna kiselina, fruktooligosaharidi i bifidobakterije, ujedinjene u dodatku ishrani pod nazivom Colosal, blagotvorno deluju na umorna i iscrpljena crijeva.

Na tijelo i crijeva svakodnevno utiču različiti faktori. Uz stres, lošu ishranu, premalo fizičke aktivnosti i upotrebu antibiotika i drugih lijekova, često dolazi do razvoja bolesti i poremećaja kao što su sindrom iritabilnog crijeva, Kronova bolest ili upale creva. Takvom organizmu je potrebna pomoć, a poznato je da na ovakva stanja debelog crijeva blagotvorno deluju buterna kiselina, fruktooligosaharidi i bifidobakterije, kombinovane u dodatku ishrani pod nazivom Colosal.

Butirati, naime, stimulišu imunološku ravnotežu, smanjuju PH vrednost, povećavaju kiselost crijevnog sadržaja i uravnotežuju sastav crevne mikrobiote.

S druge strane, sojevi Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium lactis spadaju u red „dobrih“ bakterija koje žive u crijevu. One pomažu kod dijareje, konstipacije i drugih intestinalnih poremećaja, zbog čega je vrlo važno unositi ih u organizam kod liječenja sindroma iritabilnog crijeva. Najvažnije od svega je to da bifidobakterije najbolje djeluju u sprezi sa buternom kiselinom, što je jedna od karakteristika Kolosala.

Kako bi butirati i bifidobakterije postigli svoj najbolji efekat u debelom crijevu, pomažu im fruktooligosaharidi (FOS). Oni, naime, stimulišu proizvodnju buterne kiseline i izazivaju selektivnu stimulaciju proliferacije bifidobakterija.

S obzirom da svaki sastojak Kolosala ima izrazito veliku korist sam za sebe, njihova trostruka kombinacija pravi je izbor. Spojeni u gastrorezistentne tablete, buterna kiselina, bifidobakterije i fruktooligosaharidi dospjevaju sve do debelog crijeva gdje postaju deo crijevne mikroflore i postižu svoje ciljano dejstvo, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana