Kozmetičarka savjetuje kako da izgledate mladoliko

GS
Kozmetičarka savjetuje kako da izgledate mladoliko

Mnoge žene, suočene sa prvim znacima starenja, odmah zakažu pregled kod kozmetologa, pa čak i kod plastičnih hirurga. Ispostavilo se da ne morate da prolazite kroz ove bolne procedure da biste izgledali mladoliko.

Kozmetičarka Julija Surmina navela je tajne koje će pomoći da se mladost i zdravlje lakše i prijatnije održe.

Zaspite i probudite se u skladu sa svojim cirkadijalnim ritmom

Svaki organizam živi prema određenom bioritmu. Koncentracija kortizola i melatonina se povećava ili smanjuje u zavisnosti od doba dana. Dakle, nivo hormona stresa počinje da raste oko sedam časova - ovo vrijeme se smatra optimalnim za buđenje. Ali do 21 čas proizvodnja hormona spavanja se povećava, tako da svakako treba da idete u krevet najkasnije do 22 časa.

Ova rutina spavanja i buđenja ne samo da poboljšava blagostanje, već ima i pozitivan efekat na vaš izgled. Pokušajte da ga pratite najmanje pet dana u nedjelji - odmah ćete primijetiti rezultat.

Čak i ako sebe smatrate "noćnom pticom", kasno idete u krevet i kasno ustajete cijeli život, to ne znači da se vaše tijelo prilagodilo ovakvom načinu života i da ni na koji način ne pati. Samo što su vam cirkadijalni ritmovi pokvareni i zbog toga se vaše opšte zdravlje pogoršava, što takođe utiče na vaš izgled.

Ne izbjegavajte gorak ukus

Razlikujemo samo šest ukusa: slatko, kiselo, slano, ljuto, trpko i gorko. Svi, osim posljednjeg, na ovaj ili onaj način su prisutni u našem životu. Ali odsustvo gorčine je velika greška.

Stvar je u tome što su supstance koje pružaju takav ukus izuzetno korisne. Rukola, grejpfrut, đumbir, rotkvica, patlidžan - gorak ukus dodajte u ishranu ako želite da poboljšate svoje gastrointestinalno zdravlje. Kao što znate, upravo je ovaj sistem zaslužan za ljepotu kože, pa ćete se istovremeno riješiti dugotrajnih dermatoloških problema.

Pored toga, gorčina daje osjećaj sitosti dugo vremena. Ako ste dugo sanjali da izgubite težinu, ovaj ukus je vaš glavni pomoćnik. Nećete ni primijetiti kako počinjete da jedete manje dnevno, što znači da će vaša težina početi postepeno da se smanjuje.

Prošetajte prirodom

Pokušajte da izađete na svjež vazduh najmanje 10-15 minuta dnevno, a najbolje sat vremena, najbolje ne samo u gradu, već u prirodi - u šumi ili parku. Prvo, ovo je optimalna svakodnevna fizička aktivnost – raspršićete limfu, sagorjeti kalorije i zagrijati tijelo. Drugo, meditativna aktivnost je dobra za našu psihu jer nam omogućava da se oslobodimo stresa i opustimo. Zagarantovani su vam odmoran izgled, blistava koža i sjaj u očima!

Da biste pojačali efekat, izvodite praksu uzemljenja u prirodi. Da biste to uradili, zauzmite udoban položaj - stojte, sjedite ili ležite na travi. Osjetite svoj kontakt sa zemljom, skenirajte svoje tijelo, oslobodite svu napetost. Dišite ravnomjerno, održavajte osjećaj "ovdje i sada" - na taj način ćete razviti svijest. Možete početi sa pet minuta, postepeno povećavajući vrijeme predviđeno za vježbu. Postaćete mnogo smireniji, što će se svakako pozitivno odraziti na vaš izgled, prenosi Story.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana