Kina: Umrla influenserka koja je u kampu za mršavljenje pokušala da skine 100 kg

Tanjug
Foto: Printskrin

PEKING- Kineska influenserka koja je pokušala da izgubi 100 kilograma, navodno je umrla dok je bila u kampu za mršavljenje na sjeverozapadu Kine.

Zbog smrti 21-godišnje influenserke, državni mediji su upozorili na bezbjednosne rizike u kampovima za mršavljenje i izrazili zabrinutost zbog pritiska pod kojim su žene od kojih se očekuje da se pridržavaju popularnih standarda ljepote, piše Si-En-En.

Pored toga, intenzivirano je ispitivanje influenserske industrije, pošto je prije samo nekoliko nedelja mladić preminuo dok se uživo snimao kako pije nekoliko flaša alkohola.

Influenserka je o svom gubitku težine obaveštavala desetine hiljada pratilaca na društvenoj mreži Douyinn, što je verzija TikToka - kineske aplikacije nedostupne u Kini, u pokušaju da ih ohrabri u njihovoj borbi protiv gojaznosti.

Nedavno je objavila video-klip na kojem je izjavila da ima 156 kilograma i da planira da skine 100 kilograma.

Kineski mediji su objavili da je ona u prethodna dva mjeseca izgubila više od 27 kilograma u nekoliko kampova za mršavljenje u različitim gradovima u Kini.    

Nakon što je objavljeno da je preminula, svi video-snimci na kojima influenserka trenira su uklonjeni sa društvenih mreža, a slike su izbrisane, navodi Si-En-En.

Kako prenosi američka televizijska mreža, kineski mediji su naveli da je porodica influenserke dobila "kompenzaciju" od kampa za mršavljenje koji je posećivala prije smrti, ali nije objavljeno o kakvoj kompenzaciji je riječ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana