Dezodorans je prestao da djeluje? Problem može biti u vašem zdravstvenom statusu

GS
Foto: X.com

Vjerovatno ste nekada i pored korišćenja deozodoransa osjetili tokom dana kao da on ipak ne radi svoj posao. Međutim, umjesto da krivite sam dezodorans, važno je da razumijete zbog čega se ovo dešava i pokušajte da riješite korijen problema.

Prema mišljenju stručnjaka, kada vas dezodorans "iznevjeri" to bi moglo biti manje povezano sa njegovom pouzdanošću, a više sa drugim faktorima nad kojima imate manje kontrole.

- Uočene razlike u mirisu tela mogu imati veze sa tim koliko se osoba zapravo znoji. Takođe može doći do promena u prirodnoj bakterijskoj flori što dovodi do toga da više bakterija stupa u interakciju sa znojem i stvara neprijatan miris - kaže Morgan Rabah, dermatolog.

Stres, hormonske promene, i korišćenje određenih lekova kao i različiti faktori načina života (poput težih treninga ili vremenskih promena) mogu uticati na to kako se znojite, a vaš dezodorans možda neće moći da izdrži novu situaciju.

Nakupljanje proizvoda ispod pazuha takođe izaziva problem

Još jedan uobičajeni problem sa dezodoransom je nakupljanje previše proizvoda ispod pazuha, što može dovesti do smanjenja njegove efikasnosti.

- Dezodoransi oblažu kožu ispod pazuha, ostavljajući film na pazuhu, a jedan deo ostaje čak i nakon normalnog kupanja - kaže Alicia Zalka, dermatolog.

Ako koristite antiperspirant, to može dovesti do toga da vaša koža vremenom izgubi odgovor na aktivni sastojak (obično aluminijum) koji je tradicionalno bio u stanju da zadrži znoj, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana