Što češće ljubite svoje bližnje u čelo

GS
Što češće ljubite svoje bližnje u čelo

Ljubiti partnera, dijete, majku, oca ili prijatelja u čelo trebalo bi praktikovati češće. Dodir usnama na područje „trećeg oka“ dJeluje blagotovorno na dušu - stimuliše pinealnu žlijezdu.

Poljubac u čelo predstavlja poljubac u „treće oko“ i ima mnogo dublje značenje od onoga što većina ljudi može shvatiti. To se smatra ljubljenjem nečije duše.

„Treće oko“ se nalazi između obrva i korijena nosa, a ima uticaj na našu intuiciju, duhovni život, na moć predviđanja, telepatije… Ono povezuju sa epifizom (pinealnom žlijezdom) koju je francuski filozof Rene Dekart nazivao sjedištem duše i naglašavao koliko je njena uloga važna.

To je žlijezda veličine graška smještena iza očnih jabučica. Odgovorna je za lučenje melatonina, hormona koji reguliše budnost i spavanje – kada padne mrak proizvodi ga više i zato bolje spavamo.

Inače, „treće oko“ nazivaju „okom mudrosti“ i „šestom čakrom“ koja se nalazi na čelu i indigoplave je boje. Stavljanje usana na mjesto trećeg oka doprinosi unutrašnjem osećaju buđenja, sigurnosti i mira.

Poljubac zapravo stimuliše pinealnu žlijezdu, kao i hipofizu koju nazivaju i „žlijezdom gospodaricom” jer upravlja većinom drugih endokrinih žlijezda i proizvodi brojne hormone vezane za određene djelove tijela.

Hipofiza je veličine graška i smještena je u koštanom tkivu na bazi mozga, malo dalje od epifize, prenosi „The Wild Child”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana