Američki ljekar tvrdi da pogrešno pijemo kafu i tako štetimo organizmu: Evo gdje griješimo

GS
Američki ljekar tvrdi da pogrešno pijemo kafu i tako štetimo organizmu: Evo gdje griješimo

Američki gastroenterolog Seti, koji se školovao na Harvardu, upozorio je da kafu često pijemo "pogrešno" i tako štetimo vlastitom organizmu.

 Seti je savjet podijelio na TikToku, gdje često zna upozoravati na naše svakodnevne štetne navike, a kaže da ispijanje kafe ne mora biti štetno, ali da jednom navikom griješimo.

"Kafa je apsolutno divna za vaš mozak, crijeva i jetru", započeo je 42-godišnji doktor. On objašnjava da polifenoli koji se nalaze u kafi mogu podstaći dobre bakterije i poboljšati fokus i pamćenje.

Potom je upozorio: "Dodavanje šećera kafi povećava nivo šećera u krvi i povećava upalu, što nije dobro. Uzmite u obzir druge zaslađivače. Druga greška je nekorištenje organske kafe".

"Sada je kafa jedan od najpesticidnijih usjeva i vi zaista ne želite da konzumirate pesticide", napomenuo je. Takođe, njegov treći savjet je onaj koji često iznenadi njegove pacijente.

Ako patite od refluksa kiseline, nemojte odustati od kafe. Umjesto toga, dr. Seti predlaže prelazak na tamnije pečenu kafu, jer ona sadrži manje kofeina i stoga je "nježnija" za želudac.

Ako vas ne muči žgaravica, lagano pržena kafa bi mogla biti vaš najbolji izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana