Šiške opet u modi

G.S.
Foto: Ilustracija

Šiške su uvijek prisutne, ali nekada su manje u fokusu, a nekada više.

I dok su bob i piksi sa šiškama još uvijek veliki trendovi, ovog proljeća i duga kosa je jednako zanimljiva. Najvažnija stavka proljećnih frizura su upravo dimenzija koju šiške daju i naglasak na isticanju omiljenih dijelova lica.

Bob ovoga proljeća dolazi u novoj, zanimljivoj verziji, sa mikro šiškama. Da, ovo je frizura za najhrabrije djevojke.

Mikro bob je kraći od klasičnog boba, seže do brade, a šiške su jednako tako mikro. Riječ je o malenim šiškama odnosno samo je maleni dio kose odsječen do očiju, dok je veći dio skraćen tek toliko da se bolje uklopi u dužinu. Ova frizura odgovara svim vrstama kose, od ravne do talasaste, a odlična je za žene koje vole teksture i igranje s alatom za stilizovanje.

Sve zavisi od frizura koje su u datom periodu popularne. Međutim, ove sezone su prilično poželjne, a evo kako se nose.

Nazvane po modnoj i muzičkoj ikoni 70-ih, Džejn Birkin, ove zabavne šiške savršeno se slažu s gotovo svakom dužinom.

One su na srednjem dijelu čela kraće, dok se njihova dužina postepeno povećava kako idu prema kraju lica i gotovo da „upadaju“ u oči. Ovo je frizura koja je vječna, a šiške u stilu Birkin stoje svim oblicima lica.

Ako želite da dodate dimenziju svome licu, ali ipak ne želite potpuno kratke šiške, ovo je frizura za vas.

Naime, ova frizura je jednostavna za održavanje, daje dimenziju kosi, a potrebno je samo lagano feniranje poslije pranja.

I dok kratke šiške sa sobom nose nešto posebno, ako ipak niste spremni za toliko podrezivanja i želite da zadržate dužinu, ovo je frizura za vas.

Riječ je o šiškama koje uokviruju lice i daju mu dimenziju, ali u isto vrijeme su dovoljno duge da vam ne smetaju i nije ih potrebno dodatno održavati. Ovo je prava frizura za proljećnu promjenu bez mnogo rizika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana