Nijanse karmina koje čine da zubi izgledaju bijelo

GS
Foto: X.com

Odabir prave nijanse karmina je jednako važno kao i odabir pudera koji odgovara vašoj koži.

Ruž za usne, u zavisnosti od njegove boje i nijanse, može učiniti da vaši zubi izgledaju bjelje, ako je sudeći po teoriji boja ističe efekat iluzije.

Postoji jedno pravilo koje treba imati na umu: izbjegavajte tople nijanse poput narandžaste, braon, koralne ili bilo koje druge sa žutim podtonom koje bi pojačale mrlje na zubima.

Takođe, pokušajte da izbjegavate "gole" (nude) nijanse (od bež do braon), koje imaju tendenciju da zatamne vaš izgled, a samim time i izgled vaših zuba. Umjesto toga, odlučite se za plave podtonove, poznatije kao hladnije nijanse, koje prirodno izbjeljuju zube.

Hladna crvena

Pravi pariski par excellence, crveni ruž može postati vaš najbolji saveznik za poboljšanje vašeg osmijeha. Izbjegavajte crvene sa toplim nijansama koje pojačavaju vidljivost žutih mrlja na zubima.

Blijedo roze

Baš kao crvena sa plavim nijansama, blijedo ružičasta daje iluziju bijelih zuba zahvaljujući svojim hladnim nijansama i daje licu veoma mekan izgled.

Boja šljive ili vina

Prigušena nijansa ljubičaste (koja se suprotstavlja žutoj na krugu boja), boja šljive, idealna je nijansa za posvjetljivanje zuba i šik izgled. Posebno će dobro stajati na osobama sa preplanulom kožom, a i generalno je pravi hit za sunčane dane, prenosi StilKurir. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana