Nasljednica naftne imperije udala se u vjenčanici od komadića stakla

gs
Foto: klix.ba

Nasljednica čuvenog američkog naftng tajkuna Džona Paula Getija, izrekla je sudbonosno 'da' u najneobičnijoj vjenčanici ikad.

Ivi Geti vjenčala se za fotografa Tobiasa Angela na raskošnim stepenicama gradske vijećnice u San Francisku.

"Ovaj dan ćemo pamtiti zauvijek. Hvala ti što si napravio jednu od najljepših vjenčanica što sam ikad vidjela u životu".

Četiri sloja tkanine ukrašena komadićima stakla, dizajnirao je kreativni direktor Maison Margiele, Džon Galiano.

"Budući da je morala da se kreće, komadiće pravog ogledala morali smo kombinirati sa staklom nalik njemu. Tako smo postigli da haljina bude dosta lakša" izjavio je Galiano.

Kao ukras, na glavi je nosila veo sa motivima oraha i gitare kojima je odala počast dvije drage osobe. Baki Ane, koja je odrasla na farmi oraha i pokojnom ocu, muzičaru Džonu Gilbertu.

"Giulianove kreacije nosila je moja baka dok je radio za Givenchy i Dior. Obožavala ga je, divila mu se. Na dan vjenčanja osjećala sam kao da je sve vrijeme uz mene", rekla je Ivi.

Prije same ceremonije vjenčanja, par je organizovao zabavu u Palati likovnih umjetnosti u San Francisku.

Tajkun Džon Paul Geti bio je poznat po svojoj škrtosti.Nakon smrti, njegova porodica nije vidjela ni trun silnog bogastva koje je stekao, nego je sve ostavio fondacijama posvećenim njegovom omiljenom hobiju - skupljanju umjetnina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana