Najružnija frizura ikada se ponovo vraća u modu?

GS
Najružnija frizura ikada se ponovo vraća u modu?

Prije oko četrdeset godina, frizura poznata kao fudbalerka bila je simbol rok zvijezda i fudbalera. Ova frizura, koja je kratka s prednje strane i duga s pozadine, bila je popularna među legendarnim pop zvijezdama, sada se ponovo vraća na modne piste i u Holivud, iako se ne očekuje da će svi ubrzo pohrliti frizeru zbog nje.

Fudbalerka je i dalje vrlo kontroverzna i mnogi je ljudi gledaju s prezirom. Njeno ime, "mullet", potiče od reči "mulethed" koja je u 19. vijeku označavala glupane, što ne doprinosi njenom glamuru.

U Evropi, frizura je bila popularna među fudbalerima. U Danskoj se danas zove "bundesligahaar" zbog njene povezanosti s nemačkim fudbalerima. Takođe, bila je popularna u queer zajednici, naročito među gej ženama.

Iako je fudbalerka bila u trendu i prije osamdesetih, sa poznatim ličnostima kao što su Dejvid Bouvi, Rod Stjuart, Kit Ričards i Pol Mekartni, Njujork Tajms je primetio da je sličan stil bio prisutan još u starom Asiriji, Egiptu i Grčkoj. Grčki tekstovi sugerišu da je bio popularan među ratnicima jer je duži deo kose grijao vrat dok su šiške omogućavale bolju vidljivost, prenosi Najžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana