Uz dva prirodna sastojka očistite stakla u tuš kabini za 15 minuta

GS
Foto: X.com

Stakleni paneli u tuš kabini mogu brzo postati prljavi i dati vašem kupatilu neuredan izgled, ali možete ih lako očistiti koristeći prirodne sastojke koje imate kod kuće.

Ako ne vodite računa, naslage sapuna i mrlje od vode mogu se pretvoriti u tvrdokorne fleke i čak uzrokovati porast buđi.

Amy Brooks iz Bella Bathrooms predlaže jednostavan i jeftin način za uklanjanje tih mrlja koristeći limunov sok.

Limunov sok, zbog svog citrusa, efikasno uklanja naslage i tragove sa staklenih vrata tuš kabine. Citrusna kiselina u limunu može razgraditi ulja iz sapuna i rastvoriti mineralne naslage.

Da biste koristili limunov sok za čišćenje, stavite ga u praznu sprej bocu i dodajte nekoliko kašičica sode bikarbone.

Ova mješavina će stvoriti pjenu koja je idealna za čišćenje, zahvaljujući reakciji između kiselina i sode. Soda bikarbona, koja je blago abrazivna, pomaže u uklanjanju tvrdokornih mrlja bez prekomjernog trljanja.

Nakon što nanesete rastvor na staklo, ostavite ga da d‌jeluje 10 do 15 minuta kako bi bolje prodro i uklonio naslage. Zatim, upotrijebite mekan sunđer za brisanje i isperite staklo čistom vodom. Na kraju, obrišite staklo suvom krpom.

Redovno čišćenje, najmanje jednom ned‌jeljno, pomoći će da se spriječi nakupljanje prljavštine u budućnosti, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana