Trik kako da vaš blender radi bolje

GS
Trik kako da vaš blender radi bolje

Jeste li znali da ponekad trebate da stavite foliju od aluminijuma u blender? Iako je iznenađujuće, to je istina, a zahvaljujući tom postupku vaš blender opet može biti kao nov.

Prije nego što pomislite da je ovaj postupak pretjerano ekstravagantan, znajte da mljevenje aluminijumske folije u blenderu nije neki bizaran recept sa TikToka. Postoje razlozi zašto se to isplati to uraditi s vremena na vrijeme.

Redovna upotreba blendera oslabljuje njegove oštrice iz dana u dan, uzrokujući borbu sa proizvodima koji se melju i ukazujući na to da neće izdržati bez oštrenja. Mnogi će se ljudi tek tada zapitati: kako naoštriti oštrice blendera?

Prije nego što počnete paničiti ili svoj aparat odnesete u profesionalni servis, možda biste mogli da isprobate jednu od provjerenih kućnih metoda za oštrenje oštrica blendera. Trebaće vam nešto što će služiti kao kamen za oštrenje - i vjerovatno možete da pogodite šta to jeste. Popularni načini za oštrenje oštrica blendera su korištenje kockica leda (pomiješajte ih sa oko 120 ml vode i malo sredstva za pranje posuđa), nekuvana zrna pirinča ili... aluminijumska folija. Razvaljajte materijal u male kuglice, zatim ih izmiksajte u blenderu jedan minut na niskoj brzini. Nakon toga, blender će biti oštar i djelovati kao nov, piše Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana