Sipajte čep ovoga u vodu i sve mrlje sa prozora će nestati

G.S.
Foto: Ilustracija

Svako ko je ikada oprao prozore u kući, zna da je za to potrebno izdvojiti mnogo vremena, posebno ako imate kuću ili veliki stan sa mnogo prozora.

Više neće biti tako, ako primjenite ove provjerene trikove.

Pranje prozora omekšivačem

Jedna iskusna domaćica je otkrila trik koji pomaže da se brzo operu prozori bez velike muke. Potrebna vam je velika posuda s vrućom vodom, čep omekšivača, dve krpe, kao i džoger. U vodu sipajte omekšivač i izmješajte da se rastvori. Umočite jednu krpu, ocijedite i stavite na džoger, pa njime prebrišite prozor. Zatim na džoger stavite suvu krpu i uradite isto. Prozori će zablistati za pet minuta, a zahvaljujući omekšivaču odmah će se skinuti sva prljavština, neće biti potrebe da opet prelazite krpom. Jedino suvom krpom ili novinom prebrišite da upijete vodu.

Napravite sredstvo od sirćeta

Jedno od najefikasnijih prirodnih sredstava za čišćenje prozora je sirće, koje zbog svoje kiselosti nagriza mineralne ostatke na prozorima, prašinu i vlagu, dok mješavina sa alkoholom uklanja masne fleke, poput otisaka prstiju. Flašicu s raspršivačem napunite alkoholnim sirćetom i vodom u razmeri 1:1. Stakla dobro naprskajte i prebrišite kružnim pokretima krpom. Sve nečistoće će već poslije prvog puta biti uklonjene, a prozori će zablistati, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana